Actueel

“Eindelijk weer mijn eigen stekkie”

2 februari 2015
Sinds 1 januari heeft de gemeente Tilburg nieuwe taken op het gebied van jeugd, werk en zorg. Door middel van een advertentiecampagne geeft de gemeente aandacht aan deze veranderingen en hoe mensen ermee omgaan. In huis-aan-huiskrant Stadsnieuws van 17 januari worden de ervaringen van een cliënt van RIBW Brabant belicht. Na een moeilijke periode in haar leven woont ze weer zelfstandig.
Angelique zelfstandig wonen
Hoe problematisch de situatie van cliënten ook kan zijn, er is altijd kans op verbetering. Dat bewijst Angelique (54), die na een postnatale depressie psychotisch werd. Ze verbleef in psychiatrische instellingen, daarna in beschermde woonvoorzieningen van RIBW Brabant. Maar haar doel hield Angelique vast: weer zelfstandig wonen, in het dorp waar ze vandaan kwam. Onhaalbaar, volgens sommigen in haar omgeving. Maar samen met haar begeleidster van RIBW Brabant zette ze door.

Resultaatsturing
Haar wensen vormden het uitgangspunt voor de begeleiding die ze kreeg. Dit heet resultaatsturing: uitgaan van wat cliënten zelf belangrijk vinden en hen stapje voor stapje ondersteunen in het realiseren van die doelen. Met succes! Sinds kort woont Angelique in haar eigen huis in haar geliefde dorp. Het contact met haar familie is grotendeels hersteld en ze doet alleen nog een beroep op begeleiding als dat nodig is.

Lees hier haar volledige verhaal (pdf).
Actueel
Woningcorporatie WonenBreburg maakt gebruik van de ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. Collin ...
Onlangs tekende staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) het hoofdlijnenakkoord over de toekomst van de ...
Cliënten en medewerkers van RIBW Brabant liepen samen mee met de CZ Tilburg Ten Miles. In de ...