Actueel

“Eindelijk weer mijn eigen stekkie”

2 februari 2015
Sinds 1 januari heeft de gemeente Tilburg nieuwe taken op het gebied van jeugd, werk en zorg. Door middel van een advertentiecampagne geeft de gemeente aandacht aan deze veranderingen en hoe mensen ermee omgaan. In huis-aan-huiskrant Stadsnieuws van 17 januari worden de ervaringen van een cliënt van RIBW Brabant belicht. Na een moeilijke periode in haar leven woont ze weer zelfstandig.
Angelique zelfstandig wonen
Hoe problematisch de situatie van cliënten ook kan zijn, er is altijd kans op verbetering. Dat bewijst Angelique (54), die na een postnatale depressie psychotisch werd. Ze verbleef in psychiatrische instellingen, daarna in beschermde woonvoorzieningen van RIBW Brabant. Maar haar doel hield Angelique vast: weer zelfstandig wonen, in het dorp waar ze vandaan kwam. Onhaalbaar, volgens sommigen in haar omgeving. Maar samen met haar begeleidster van RIBW Brabant zette ze door.

Resultaatsturing
Haar wensen vormden het uitgangspunt voor de begeleiding die ze kreeg. Dit heet resultaatsturing: uitgaan van wat cliënten zelf belangrijk vinden en hen stapje voor stapje ondersteunen in het realiseren van die doelen. Met succes! Sinds kort woont Angelique in haar eigen huis in haar geliefde dorp. Het contact met haar familie is grotendeels hersteld en ze doet alleen nog een beroep op begeleiding als dat nodig is.

Lees hier haar volledige verhaal (pdf).
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...