Actueel

Jong @work: hét adres voor betaalbare kleding!

29 juni 2014
De kledingwinkel van jong @work doet het prima! De winkel is onderdeel van het project van RIBW Brabant waarbij jongeren werkzaam zijn in een tweedehands kledingwinkel. Dit project is erop gericht op jongeren zelfredzaam te maken. Een echte omgeving met een serieus doel helpt daarbij.
afbeelding_kledingwinkel_ribw_brabant
Medewerker Ineke doet haar verhaal in de kledingwinkel van jong @work aan de Tongerlosehoefstraat in Tilburg. “Veel buurtbewoners lopen bij ons binnen om ‘even een bakkie te doen’ en lopen met een mooie aanschaf weer naar buiten. Ook krijgen we vaak mooie spullen van buren aangeboden. Boffen is dat!”

De buurt draagt bij
De tweedehands kleding blijkt het ei van Columbus te zijn: buurtbewoners, medewerkers en cliënten van  RIBW Brabant komen regelmatig aanzetten met een jasje, broek, jurk of overhemd als bijdrage aan de collectie. Bij verkoop krijgt de donateur de helft van de betaalde prijs ervoor terug. De winkel verkoopt heren- dames- en kinderkleding, accessoires en schoenen. “Alles wat we verkopen is van goede kwaliteit en er is voor iedereen wat te vinden, mensen blijven komen en worden vaste klant!”

Veel vrijheid
“Het concept werkt ook heel goed voor de cliënten van RIBW Brabant met een psychiatrische achtergrond. In de winkel leren zij vaardigheden die ondersteunend worden in hun herstelproces.” vertelt Ineke. “Luisteren naar wat de klant wil, netjes werken, afspraken nakomen, kassa draaien, accepteren van tegenvallers en het omgaan met collega’s zijn ook vaardigheden die ze in hun verdere toekomst nodig hebben. We bieden hun veel vrijheid om hun werk in te richten, wij zijn er vooral voor de grote lijnen.”

RIBW Brabant
jong @work
Tongerlose Hoefstraat 83
5046 NE Tilburg
T 013 -545 38 03
E activiteiten@ribwbrabant.nl
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 09:30 -16:00 uur

Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...