Actueel

Bijdragen aan bewustwording met Stigma Tour

20 september 2016

Op maandag 19 september stopte de Amerikaanse schoolbus van Stigma Tour tijdens de European Social Innovation Week in de Spoorzone in Tilburg. Het was een bijzondere busstop, waarbij ervaringsdeskundigen in gesprek gingen met heel uiteenlopende voorbijgangers.

stigmastop19 sept_vierkant

Ervaringsdeskundige Danny: " De dag stond in het teken van stigma en daar kwamen een aantal kwalitatieve gesprekken uit voort. Ik voerde zelf onder andere een lang gesprek met een groepje studenten verpleegkunde, die het erg interessant vonden om op een andere manier na te denken over kwetsbaarheid. Heel erg mooi dat ik op deze manier een steentje bij kon dragen aan meer bewustwording onder toekomstige zorgprofessionals."

Gemiddeld zaten bezoekers 30 tot 60 minuten in de bus, waaronder familieleden, psychiaters, coaches en hulpverleners. Daarnaast werden er video-opnames gemaakt door Omroep Brabant, Omroep Tilburg en door de organisatie van de European Social Innovation Week 2016. Bekijk hier de foto's op de Facebook-pagina van de Stigma Tour.

Actueel
Eind 2019 zijn we als RIBW Brabant gestart met de ontwikkeling van onze strategische koers voor de ...
RIBW Brabant ondertekende samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant voor ...
Het is lastig te zien voor een individuele hulpverlener waar en hoe stigma (onbedoeld en onbewust) ...