Actueel

Brancheorganisaties vragen nieuw kabinet om minder administratieve verplichtingen

26 oktober 2017

Brancheorganisaties Aedes, Actiz, Federatie Opvang, GGZ Nederland, Leger des Heils, PO-Raad, RIBW Alliantie, VGN, VNG, VO-raad en VTW betogen in een brief aan het nieuwe kabinet dat professionals weer vertrouwen moeten krijgen. Doorgeslagen administratieve verplichtingen zorgen ervoor dat zorgverleners, leerkrachten en woningcorporatiemedewerkers te weinig toekomen aan de mensen voor wie zij werken.

"Maatschappelijke organisaties in zorg, volkshuisvesting en onderwijs maken zich zorgen. De administratieve druk voor professionals blijft maar groeien. De tijd voor administratie gaat onvermijdelijk ten koste van de tijd van de professional om te doen waar hij eigenlijk voor is. En het  demotiveert professionals om de beste oplossing te vinden voor juist die ene cliënt, leerling, patiënt of huurder. Zeker als de vraag complex is en er meer partijen bij betrokken zijn, die allemaal hun eigen eisen en procedures kennen." Download hier de volledige brief.

De landelijke vereniging RIBW Alliantie is het samenwerkingsverband van 22 RIBW's. De RIBW Alliantie zet zich met de RIBW's in voor de best mogelijke vormen van ondersteuning en begeleiding voor mensen met psychiatrische problemen. Meer informatie vis de website van de RIBW Alliantie.

Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...