Actueel

Carla Lasonder spreker op internationaal congres over Accountable Care

30 maart 2016
De huidige ontwikkelingen in de zorg vragen om grote innovaties, waaronder een toekomstbestendige ICT-strategie. RIBW Brabant heeft digitale innovatie daarom hoog op de agenda staan. Carla Lasonder (voorzitter Raad van Bestuur) en Richard de Fijter (informatie- en innovatiemanager) gaven tijdens een studiereis naar de HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) in de Verenigde Staten een presentatie over een nieuwe ICT-toepassing binnen onze zorg. 
Tijdens een inhoudelijk congresprogramma werd het thema van de beurs - Accountable Care: shared value en shared savings in de (patiënt) keten- vertaald naar de Nederlandse markt. Voor een publiek van deelnemende bestuurders, directeuren, managers en toezichthouders gaven Carla en Richard een presentatie over onze resultaatgerichte werkmethode en de vertaling daarvan naar een cliëntgerichte ICT-oplossing. Hierbij gingen ze onder andere in op het profijt wat we hiervan ervaren: inzichtelijke resultaten, een toenemende productiviteit , afname van de registratielast en betrokken gebruikers. 

Heliview organiseerde in samenwerking met Skipr deze studiereis voor bestuurders en managers die zich binnen de Nederlandse zorg en gezondheidszorginstellingen hard maken voor en op zoek zijn naar innovatie en vernieuwing. De HIMSS is de grootste jaarlijkse Zorg & ICT beurs van de wereld en vond dit jaar plaats in Las Vegas. Klik hier om de presentatie zelf te bekijken.
Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...