Cursus Mental Health First Aid (MHFA)

7 januari 2020
De cursus voor iedereen - van hulpverlener tot burger - om eerste hulp te bieden. In de cursus vergroten deelnemers hun kennis over psychische aandoeningen en leren situaties beter in te schatten. Samen oefenen we hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die psychische problemen ervaart en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft.
Met de MHFA cursus kunnen deelnemers zich beter verdiepen in de belevingswereld van hun klant, cliënt, patiënt, wijkbewoners, enzovoort. Front-office medewerkers van organisaties komen dichter bij hun klant te staan, ontdekken samen kansen en mogelijkheden, waardoor er sneller tot oplossingen wordt gekomen. De klant zet hierdoor sneller de stap naar participatie. 

- De training is internationaal erkend. In deze internationaal erkende cursus krijgen deelnemers informatie over psychische aandoeningen en leren hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kun je iemand de helpende hand reiken.
- Door wederzijds begrip verandert uw aanpak. Als Front-office medewerker is het soms moeilijk om je in de belevingswereld van de klant te verdiepen. Hierdoor kan de communicatie en aanpak niet goed aansluiten en ontstaat er een afstand. De MHFA cursus biedt handreikingen voor een betere inleving en sluiten, waardoor de aanpak en communicatie beter aansluiten op waar de klant behoefte aan heeft. 
-De trainers en adviseurs van RIBW Brabant hebben een veelzijdig palet aan kennis. Zij zijn geschoold in ervaringsdeskundigheid, hebben hulpverleners-ervaring en zijn didactisch onderlegd. Deze combinatie maakt dat zij vanuit twee invalshoeken kunnen kijken en met u kunnen meedenken. 

Resultaat na succesvolle deelname aan de cursus Mental Health First Aid
• kennis over psychische problemen
• beter om gaan met mensen met psychische problemen
• mentaal fit op de werkvloer
• certificaat Mental Health First Aid

Programma MHFA

• Duur: 8 bijeenkomsten  van 4 uur
• Kosten: In company (max. 15 deelnemers) €4.125
• Inzet: 2 trainers
• Handboek Mental Health First Aid
• Locatie en datum: In overlegEén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. De maatschappij heeft behoefte aan richtlijnen hoe om te gaan met mensen die verward gedrag vertonen. Mental Health First Aid (MHFA) ontwikkelde een cursus 'Eerste hulp bij psychische problemen'. Indigo Brabant, GGD Hart voor Brabant en RIBW Brabant bieden gezamenlijk deze cursus aan professionals en burgers, en maakten er een film over. In de film van ongeveer twee minuten brengen cursist Ulrich, trainer Mariet en Sandra Timmermans, adviseur veiligheid van de gemeente Tilburg, de inhoud en het bewezen nut van de cursus in beeld. Bekijk de video en lees meer over de productie van de film. 

Contact

Heeft u interesse? We staan u graag te woord via 06-46610850 of mail met team Training en Ontwikkeling. 
MHFA


Zie ook:
De feestdagen staan in het teken van ‘samen’ en ‘iets betekenen voor een ...
KREW, werk en scholing als onderdeel van RIBW Brabant, is verhuisd. Op de open dag op 21 november ...
RIBW Brabant is een unieke werkgever, aldus bestuursvoorzitter Marina Hesen. Zij vertelt over de ...