Actueel

Onthulling productlijn Social label op 23 oktober

1 september 2016

Tijdens de Dutch Design Week 2015 kondigde Stichting Social label een nieuwe samenwerking met ontwerper Kiki van Eijk en RIBW Brabant aan. De eerste prototypen van deze nieuwe productlijn zullen op de eerste zondag van de Dutch Design Week, 23 oktober 2016,  worden onthuld. In de fabriek van Piet Hein Eek op Strijp-R wordt dan een presentatie gegeven voor alle betrokken makers, begeleiders, managers, ontwerpers en bedrijven.

20160901_werkbezoekSL_vierkant_rondehoeken

Werk aan de winkel

Ondertussen wordt er volop gewerkt aan de productontwikkeling. Na een grondig vooronderzoek presenteerde Kiki afgelopen juni de eerste ontwerpen en lichtte het maakproces zorgvuldig toe tijdens een werkbezoek. Ze ontwikkelde een product van leer met verschillende werksoorten op maat. Via de website van Social label lees je meer over het werkbezoek. 

Professionele fotoshoot

Begin september kwam er een professionele fotograaf naar onze werkplaats aan de Nimrodstraat om een aantal leer-werkcoaches en cliënten van KREW op de foto te zetten. De beelden gaan ter promotie gebruikt worden van de nieuwe productlijn. Best spannend, maar alle deelnemers lachten trots naar de camera. Pauline is een van de makers en vertelt enthousiast: “Ik vind het heel bijzonder om vanaf begin betrokken te zijn en stap voor stap het maakproces tot een designproduct mee te maken." 

Sociaal duurzame designcollectie

Social label is een landelijk platform dat ontwerpers, wetenschappers, bestuurders, ondernemers, publiek, makers en begeleiders samenbrengt voor een inclusieve wereld. Een grote groep mensen kan steeds moeilijker meedoen in de maatschappij vanwege een fysieke beperking, psychische aandoening of factoren zoals leeftijd. Social label ontwerpt voor deze mensen productlijnen op maat i.s.m. toonaangevende ontwerpers zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen en waardevol werk krijgen dat gezien wordt. De hele sociaal duurzame designcollectie van Social label is tot en met 30 oktober te zien in de vrij toegankelijke expositie, kijk voor meer informatie op de website van de Dutch Design Week.
Actueel
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet. Het RIVM stelde op ...
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ...
Alle cliënten van RIBW Brabant hebben ongeveer anderhalve week geleden per post een ...