Actueel

Jongeren met ervaring in gesprek met Ministerie van VWS

15 juni 2016
Onlangs bezocht een groep jongeren met ervaring met jeugdhulp in Brabant in het kader van 'Speak & Eat on Tour' het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Veiligheid en Justitie (VenJ) om met beleidsmedewerkers in gesprek te gaan.
Speak-en-Eat-on-Tour-ervaringsdeskundige-jongeren

Speeddaten

Sinds 2015 organiseert Zorgbelang Brabant ‘Speak & Eat’: zogenaamde avonden met speeddatesessies. Tijdens de speciale toureditie van maandag 2 mei toog een Amerikaanse schoolbus met dertien Brabantse jongeren naar Den Haag. Dit speciale bezoek werd op uitnodiging van het ministerie georganiseerd om beleidsmedewerkers, trainees, projectleiders en de plaatsvervangend directeur Jeugd rechtstreeks in contact te brengen met jongeren die ervaring hebben met jeugdhulp. In drie rondes met speeddates deelden de jongeren hun verhalen. Deze leerzame bijdrages werden door de beleidsmedewerkers als intensief en inspirerend ervaren: “Achter elk gedrag zit een verhaal en achtergronden zijn heel divers. Het is soms moeilijk dat door te laten klinken in regelgeving, maar maatwerk vinden we erg belangrijk. We streven ernaar goed en snel te werk te gaan en vooral gericht te zijn op perspectief.”

Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten

Dit speciale bezoek werd op uitnodiging van het ministerie georganiseerd door Zorgbelang Brabant en de regio Hart van Brabant in samenwerking met jongeren die ondersteund worden door Kompaan en De Bocht, Idris, De Hondsberg en RIBW Brabant (partijen die samenwerken binnen SJS).

Bekijk ook de terugblik op de dag in quotes en foto’s

Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...