Actueel

‘Herstelprofessor’ uit Amerika op symposium op 23 april

2 april 2015
Het symposium heeft drie thema’s waarbij het thema ‘Randvoorwaarden voor participatie en verbinding met de samenleving’ een buitenlandse inleider kent. Professor Marianne Farkas uit Boston is grondlegger – volgens sommigen de goeroe - van de herstel- en rehabilitatiebenadering. Farkas werkt al 20 jaar in verschillende functies aan de implementatie van herstelondersteunende zorg in GGZ-organisaties in de Verenigde Staten. Zij kent dus niet alleen de theorie, maar ook de praktische kant van herstel.
Haar visie is interessant voor iedereen die te maken heeft met herstel: managers, behandelaars,  medewerkers en Wmo-medewerkers bij gemeentes. Farkas is al meer dan 25 jaar Clinical Professor en hoofd van het Onderzoeks- en Trainingscentrum aan het Sargent College of Health and Rehabilitation Sciences van Boston University. Sinds januari 2010 is ze ook bijzonder lector Rehabilitatie & Herstel aan de Hanzehogeschool Groningen. 

Wat is volgens haar herstel? Zelf zegt ze erover: “Herstel is het terugwinnen van betekenis in een leven. Dat iemand een normale woonplek heeft, zinvolle activiteiten kan ondernemen in een gemeenschap waar hij of zij zich thuis voelt en een richting kan hebben in het leven.”  Dit alles met zo weinig professionele ondersteuning. 

Het verhaal van Marianne Farkas is bijzonder, omdat zij als een van de eersten een duidelijke definitie van herstel en rehabilitatie gaf. Bovendien weet ze niet alleen alles van de theorie, maar is net zo goed op de hoogte van de praktijksituaties. Kom luisteren naar haar boeiende verhaal op 23 april tijdens ons symposium ‘De regie bij wie’.

Klik hier voor meer informatie over het symposium.

Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...