Actueel

MEEKIJKEN OP HEEL VEEL VERSCHILLENDE GEBIEDEN

10 december 2016
Michelle van de Put (23) liep stage bij Team Zanddonk in Waalwijk. Ze liep gedurende een schooljaar vier dagen in de week mee op de werkvloer.
_DSC5302
Michelle: “Voordat ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening ging studeren was ik opgeleid tot medewerker Kinderopvang. Deze doelgroep vond ik enigszins beperkend en ik ging op zoek naar meer uitdaging. Via de studiestof voor het vak psychiatrie raakte ik heel erg geïnteresseerd in de doelgroep die bij RIBW Brabant cliënt is. Tijdens het klikgesprek om kennis te maken was er meteen een begeleider aanwezig. Dit was heel fijn omdat ik meteen heel casusgerichte en praktische vragen kon stellen.”

“Omdat ik mocht meelopen bij een team dat wijkgericht werkt, kreeg ik zowel mee hoe het is om met jeugd te werken als met ouderen, dat gaf me veel verschillende inzichten. Het is inspirerend om te zien hoe deze organisatie cliëntvolgend werkt. Ik vond het prettig dat mijn collega’s me als een volwaardige collega bij het werk betrokken, maar ook veel ruimte gaven om vragen te stellen en te leren. En als ik liever een keertje met een andere leerling wilde sparren kon ik aankloppen bij een stagiaire van een ander team. Als stagiaire bij RIBW Brabant mag je op heel veel verschillende gebieden meekijken en zoveel meemaken, dat vind ik heel waardevol.”

Actueel
Donderdag 9 januari bezocht wethouder Stefanie Vatta van Sociale Zaken eetcafé De Pannenschuur ...
De feestdagen staan in het teken van ‘samen’ en ‘iets betekenen voor een ...
KREW, werk en scholing als onderdeel van RIBW Brabant, is verhuisd. Op de open dag op 21 november ...