Actueel

Autisme Informatiemarkt woensdag 28 maart 2018

16 maart 2018
In aanloop naar de landelijke Autismeweek (31 maart tot en met 7 april 2018) organiseert RIBW Brabant samen met negen andere organisaties een Autisme Informatiemarkt in Wijkcentrum de Symfonie in Tilburg. De toegang naar de informatiemarkt en deelname aan de workshops is gratis. Het thema is 'Luisteren naar Autisme'. Iedereen is tussen 18.30 uur en 21.30 uur van harte welkom. 
autisme informarkt

Workshops 'Luisteren naar Autisme'

Herkenbare vragen en praktische voorbeelden komen in vier workshops aan bod. 
  • ‘Hete thee en drie klontjes suiker’ van 19.00 – 19.45 uur
Café Einstein, ontmoetingspunt voor alle betrokkenen en belangstellenden rondom het thema ‘autisme’, organiseert samen met Netty Dijkstra deze workshop. Ervaringsdeskundige Netty zorgt en begeleidt al zes jaar samen met haar man haar twee fantastische zoons met autisme. Na meerdere burn-outs en een ernstige psychotische depressie schreef zij het boek ‘Hete thee en drie klontjes suiker’.
  • ‘Nieuwe Autoriteit, geweldloos verzet’ van 19.00–19.45 uur
‘Mijn kind wordt zo boos / wil niet meer naar school / durft niet alleen te zijn.’ Herkenbare zorgen van veel ouders met een kind met autisme. Vaak hebben zij alles al geprobeerd maar verandert er niks. Wendy Boezer en Marleen Heijnemans verzorgen een kennismaking met de methode ‘Nieuwe autoriteit’, deze helpt ouders en andere belangrijke betrokkenen van kinderen met autisme hun (on)macht om te zetten naar kracht.
  • ‘Mijn Prins en zijn gevecht met mijn witte paard’ van 20.15 – 21.00 uur
In haar lezing geeft Tanneke van der Heyden een inkijkje in haar leven, rol en ervaring als partner van een man met autisme. Zij brengt haar persoonlijk verhaal over autisme binnen het gezin met humor, liedjes en kennis. 
  • ‘Muziek en meer’ van 20.15 – 21.00 uur
Wilma van der Draaij is muziekdocent en verzorgt in haar muziekschool individuele begeleiding van kinderen en volwassen met autisme. Muziek maken helpt leerlingen om zelfvertrouwen te krijgen, sociale contacten aan te gaan en het schept een sfeer waarin leerlingen zich veilig voelen en zich kunnen uiten. De workshop wordt afgesloten met een korte gitaarles.

Deelname en aanmelden workshops

Deelname aan de workshops is gratis. De eerste workshopsronde is van 19.00 tot 19.45 uur. De tweede workshopsronde is van 20.15 tot 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via anmb@nva-nb.nl voor maximaal twee workshops. Per workshop zijn dertig plaatsen beschikbaar. Bezoekers die zich vooraf niet ingeschreven hebben, maar wel een workshop of lezing willen bijwonen, kunnen bij de informatiebalie vragen of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Klik hier voor het programmaboekje.

Meer informatie

De Autisme Informatiemarkt 2018 vindt plaats in Wijkcentrum de Symfonie, Eilenbergstraat 250 in Tilburg. De avond wordt georganiseerd door Autisme Informatiecentrum Autisme (AIC), Expertisecentrum Autisme Amarantgroep, Stichting MEE regio Tilburg, GGZ Breburg, Buro Maks, ContourdeTwern, Impegno, Regionaal Autisme Centrum, RIBW Brabant en ZIntri Zorggroep. De stands zijn doorlopend te bezoeken. Medewerkers van de deelnemende instanties helpen bezoekers met vragen over autisme en aanverwante zaken. Neem ook een kijkje op social media zoals facebook en twitter. 
Facebook: Autisme Informatiemarkt 2018  @autismeinformatiemarkt
Twitter: Autismeweek Tilburg @AutismeweekT
Actueel
Eind 2019 zijn we als RIBW Brabant gestart met de ontwikkeling van onze strategische koers voor de ...
RIBW Brabant ondertekende samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant voor ...
Het is lastig te zien voor een individuele hulpverlener waar en hoe stigma (onbedoeld en onbewust) ...