Actueel

Trots op titel beste leerbedrijf van Nederland 2015

21 maart 2016
Directeur van SBB André Timmermans riep RIBW Brabant uit tot beste leerbedrijf 2015 op 18 maart tijdens Skills Heroes in Amsterdam RAI. De jury verwoordde het als volgt: "In tijden van krimp investeert het winnende bedrijf stevig in het opleiden van vaste werknemers en studenten. Zo steekt RIBW Brabant veel energie in het stage- en opleidingsbeleid. In de complexe omgeving waarin de studenten werken is begeleiding essentieel en daaraan besteedt het bedrijf veel aandacht. Het uitgangspunt is de eigen kracht en verantwoordelijkheid van individueel talent. Dit loopt als een rode draad door de organisatie." 
20160319 prijsuitreiking sbb
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening. Skills Heroes, waar mbo-studenten strijden om de kampioenstitel in hun eigen vakgebied, vormde een passend podium voor de prijsuitreiking.

Beste praktijkopleider 2015
De beste praktijkopleider van Nederland 2015 is Maris Marissen van Woonexpress Waalwijk. De andere genomineerde praktijkopleiders waren Yvonne de Laat van RIBW Brabant en Frank van der Graaf van Franky’s Kwaliteitsschoenmakerij uit Dommelen. Wij zijn trots op Yvonne's prestatie en nominatie.
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...