Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

RIBW Brabant is Beste Werkgever met topscore

12 september 2017
De komende twee jaar mag RIBW Brabant zich een 3-sterren-Beste Werkgever binnen de GGZ noemen! RIBW Brabant behaalde een score van 7,25. Dat is ruim boven het gemiddelde in de branche (6,73) en goed voor het maximale aantal van drie sterren. Een topscore: slechts zes andere organisaties in de GGZ kregen ook drie sterren toegekend.

Keurmerk Beste Werkgevers

‘Beste Werkgevers’ van Effectory en Intermediair is Nederlands grootste en meest betrouwbare keurmerk voor goed werkgeverschap. Jaarlijks beoordelen meer dan 400.000 medewerkers meer dan 300 werkgevers. De score is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers en vrijwilligers over het goede werkgeverschap van de organisatie. 

Trots op medewerkers

Door de hoge score maakt RIBW Brabant in februari 2018 ook nog kans op de Beste Werkgevers Award. Marina Hesen, voorzitter Raad van Bestuur: "We zijn trots op deze score, zien het echt als een verdienste van ons allemaal!" René van Trijp, hoofd Personeel en Organisatie, vult aan: "Goed werkgeverschap vinden we heel belangrijk. Als dit ook in de organisatie zo wordt ervaren is dat goed nieuws."

Beste Werkgevers in GGZ

De score voor het keurmerk Beste Werkgever is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent. 
Klik hier voor de complete lijst waar per branche (in alfabetische volgorde) zichtbaar is welke organisaties het Beste Werkgevers Keurmerk 2017-2018 hebben ontvangen.
BW-3ster
tags: RIBW Brabant

Zie ook:
“Mijn werk is zo interessant omdat ik echt geloof dat bijna iedereen weerbaar genoeg kan ...
Rob had wat je noemt een ‘gewoon’ leven: hij had een baan, en was daarnaast huisvader ...
Stel: je bent politieman en treft een psychisch verwarde man die overlast veroorzaakt bij zijn ...