Actueel

Bedrijfsleven en fondsen tonen betrokkenheid

12 januari 2016
Met de feestdagen in zicht wilden we als RIBW Brabant onze vrijwilligers, cliënten en kinderen een hart onder de riem steken. Met hulp van het maatschappelijk betrokken bedrijfsleven en diverse fondsen konden we een prachtig Sinterklaasfeest organiseren voor de kinderen van cliënten én medewerkers en was er een bijzonder Kerstdiner voor onze vrijwilligers!
kerstsquare
Als organisatie die middenin de samenleving staat, zoeken we graag naar kansen om extra activiteiten te organiseren, die buiten de Wmo-financiering vallen. Mede dankzij een donatie van het Nationaal Fonds Kinderhulp en de waardevolle bijdrage van mensen en middelen van Bonheur Horeca Groep en ACES Direct konden eind november 150 kinderen genieten van een geweldig Sinterklaasfeest in het Koning Willem II stadion!

Sint en zijn Pieten brachten snoepgoed mee en een mooi cadeautje voor iedereen. Een feestelijke bijeenkomst met muziek, waarbij verbinding met elkaar centraal stond en zowel ouders als kinderen een prachtige middag beleefden.

Groot kerstdiner
Ook werden vrijwilligers die maatje zijn in het zonnetje gezet, samen met de cliënt met wie ze een speciale band hebben. Zij maken het leven van cliënten aangenamer en door hun hulp zijn er activiteiten mogelijk die niet of minder gefinancierd worden. Als dank voor hun inzet, energie en enthousiasme lieten we een groep vrijwilligers en hun cliënten genieten van een kerstdiner in wijkrestaurant De Symfonie in Tilburg, een samenwerking tussen ContourdeTwern en RIBW Brabant.

Cliënten en medewerkers van RIBW Brabant zorgden voor een heerlijk driegangenmenu in wijkrestaurant De Symfonie. Dit werd mogelijk door een donatie van het Oranje Fonds en door het bedrijfsleven, dat opnieuw een waardevolle bijdrage leverde.

Bedrijfsleven ontmoet de zorg
Naast Jaspers Verhuur, dat sponsorde met horecabenodigdheden, zetten maar liefst 19 medewerkers van Rabobank Tilburg zich vrijwillig in om onze gasten te verwelkomen, hen aan tafel te bedienen en te helpen in de keuken. Dit gebaar werd door iedereen erg gewaardeerd.

Ilona, medewerker Rabobank Tilburg, verwoordde het als volgt:  “Het kerstdiner was een bijzondere samenkomst van zorg en bedrijfsleven. Wij vonden het erg leuk om ons voor de gasten in te zetten en ze te zien genieten van deze avond!” Het kerstdiner voor in totaal bijna 70 gasten was een enorm succes: uiteraard hopen we van harte dat er in de toekomst een vervolg aan kan worden gegeven!


Actueel
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...
Ons jaarbeeld 2018 presenteren we als magazine. Hierin kunt u lezen hoe medewerkers en ...
Over enkele weken start de oriëntatieatiecursus 'Hulpverlener met ervaring' weer. De cursus is ...