Op het ene moment kan iemand erg uitgelaten zijn (dat noemen we een manie), het andere moment heel erg neerslachtig (een depressie). De wisselende stemmingen worden afgewisseld met periodes waarin het relatief rustig is. Het is een ernstige ziekte die helaas niet kan worden genezen. Medicijnen kunnen de gevolgen verzachten of temperen, maar dat ze helemaal verdwijnen gebeurt niet vaak.

Begeleiding en ondersteuning bij bipolaire stoornis

Een professionele behandeling en begeleiding kunnen de pieken en dalen van deze ziekte sterk beperken. De begeleiding is lang en intensief. Iemand met een bipolaire stoornis moet zijn of haar ziekte goed leren (her)kennen. Als je je ziekte beter kent, kun je op tijd iets doen aan een opkomende stemming.

Wat kan RIBW Brabant doen voor mensen met een bipolaire stoornis?

Mensen met een bipolaire stoornis hebben vaak te maken met een leven dat uit de rails is gelopen. Hulp van vrienden en familie is dan soms niet genoeg. Daarom is goede begeleiding hard nodig op het moment dat mensen contact met ons opnemen. Als jij denkt dat onze begeleiding een mogelijkheid is voor jezelf of iemand anders, neem dan vooral contact met ons op. (013) 533 66 46.

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Met onze professionele, resultaatgerichte en integrale aanpak begeleiden wij cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Partner in herstel

Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen alle leefgebieden aan bod waar hulp bij nodig is, zoals wonen, daginvulling/werk, sociale relaties, financiën en gezondheid. Wij zijn werkzaam in de provincie Noord-Brabant onder meer in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand en Dongen.