Werken bij RIBW Brabant

Blijvend leren

30 december 2017
We besteden veel aandacht aan de opleiding van deskundige medewerkers en de in te zetten methodieken. Om de kennis van medewerkers actueel te houden worden er cursussen en trainingen gegeven en is er werkbegeleiding. 
werken-computersmannen-16-9

Over de functies

Bij RIBW Brabant werken rond de 500 medewerkers, inclusief stagiaires en vrijwilligers. In totaal zijn er zo’n 50 verschillende functies. Een greep uit de functies:

– persoonlijk begeleider
– begeleidingsmedewerker
– leer-werkcoach

Bovendien hebben we ervaringsdeskundigen in dienst. Zij hebben zelf een psychiatrische achtergrond en willen en kunnen hun ervaring inzetten voor andere cliënten. Hiervoor hebben ze kennis opgedaan door middel van opleiding en/of praktijkervaring. Daarnaast kennen we functies ter ondersteuning van de directe cliëntenzorg.

Wat moet je weten over de doelgroep?

Wanneer je komt werken bij RIBW Brabant ga je werken met mensen met een psychiatrische achtergrond. Voor ons is een cliënt is niet op de eerste plaats iemand met een ziekte, maar iemand met bepaalde capaciteiten, talenten, wensen en behoeften. Daar richten we ons op, en niet zo zeer op de beperkingen. ‘Een cliënt is meer dan zijn diagnose’: dat is het uitgangspunt voor onze begeleiding.

Talentontwikkeling

Uit onder meer het medewerkersonderzoek blijkt dat RIBW Brabant een gezonde basis en dito cultuur heeft, een hoge medewerkerstevredenheid, een passende organisatiestructuur en gedreven medewerkers en management. Om de eigen unieke talenten van medewerkers van RIBW Brabant verder te ontplooien, is er veel aandacht voor talentontwikkeling. De hoge scores leidden er bovendien toe dat RIBW Brabant behoort tot het selecte gezelschap van ‘Beste Werkgevers’! 

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.
Werken bij RIBW Brabant
RIBW Brabant is een organisatie met veel mogelijkheden. Wil jij jouw talenten benutten om onze ...
We besteden veel aandacht aan de opleiding van deskundige medewerkers en de in te zetten ...
RIBW Brabant werkt veel met vrijwilligers die een steentje bij willen dragen aan onze zorg. Dat ...