Kenmerken van borderline

Mensen met borderline zijn meestal impulsief, reageren emotioneel op gebeurtenissen en zien de wereld soms nogal zwart-wit. Ze hebben moeite met relaties zijn en wisselen bijvoorbeeld vaak van partner, vrienden en omgeving. Er zijn geen verschillende vormen van borderline. Het is wel zo dat mensen met borderline in gedrag kunnen verschillen. Mensen met borderline hebben vaak ook last van andere psychische problemen.

Mensen met borderline kunnen emotioneel kwetsbaar zijn. Ze zijn gevoeliger voor emotionele zaken. Daar reageren ze heftig op en het kan lang duren voordat ze weer een evenwicht hebben bereikt.

Hoe kan RIBW Brabant helpen bij borderline?

Genezen is lastig, maar er beter mee leren en leven en omgaan kan zeker. Dat is een zaak van langdurige begeleiding. RIBW Brabant biedt deze begeleiding. Leg de basis voor je herstel en bel: (013) 533 66 46.

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Met onze professionele, resultaatgerichte en integrale aanpak begeleiden wij mensen naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Partner in herstel

Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen alle leefgebieden aan bod waar hulp bij nodig is, zoals wonen, daginvulling/werk, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wij zijn werkzaam in de provincie Noord-Brabant onder meer in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand en Dongen.