Actueel

RIBW Brabant partner in BRABANTWERKtZEKER

27 november 2018
RIBW Brabant tekende samen met zeven andere organisaties de samenwerkingsovereenkomst voor BRABANTWERKtZEKER. Onze partners in deze tijdelijke vereniging zijn: SMO Traverse, Novadic Kentron, SMO Breda, Combinatie Jeugdzorg, Neos, Oosterpoort en GGZ Breburg. Inmiddels is bekend dat ook Buro Maks partner wordt binnen BRABANT WERKtZEKER. We willen een goede werkgever zijn en daarom leveren we graag onze bijdrage aan een betere balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Bovendien gaan de deelnemende organisaties ook samenwerken op scholing van hun medewerkers, waardoor we ook op dat vlak een kwaliteitsslag maken.
BWZ kick off 26 nov038 (002)

Goed werkgeverschap

Hoofd P&O, Rene van Trijp, geeft aan dat hij heel graag wil dat RIBW Brabant-medewerkers binnenboord blijven. “Want het zijn de medewerkers die zorgen voor de goede dienstverlening! Maar wanneer iemand zoekt naar een uitdaging waar bij ons geen mogelijkheden toe zijn, willen we die ook ondersteunen. In de praktijk betekent dit dat we alle medewerkers werkzaam bij een van deze acht organisaties meer werkzekerheid en loopbaan ontwikkelmogelijkheden bieden. Dat is ook goed werkgeverschap.”

Duurzame inzetbaarheid en behoud

Stel dat iemand graag voor de sector zorg en welzijn werkt, bijvoorbeeld  al acht jaar bij NEOS in dienst is, en dat hij/zij het gevoel heeft zich niet verder te kunnen ontwikkelen, dan kan deze medewerker via BRABANTWERKtZEKER als interne kandidaat bij ons solliciteren of bij 1 van de andere partners. Om, wanneer je geschikt bent, bijvoorbeeld via een detacheringsovereenkomst aan de slag te gaan. Dit komt de duurzame inzetbaarheid en behoud van medewerkers voor de sector ten goede. 

Primeur bij RIBW Brabant 

Wij als RIBW Brabant hebben door BRABANTWERKtZEKER de primeur. Recent is een medewerker van SMO Traverse bij ons op detacheringsbasis gestart. Die persoon kan bij ons proeven hoe het hier gaat én zich breder ontwikkelen en wij hebben er een gekwalificeerde kracht bij! Dit is nou een echte win-winsituatie. 

BRABANT WERKtZEKER! werkt samen met Transvorm en de Werkgeverij en wordt ondersteund door FCB.
Actueel
Onlangs leerden buurtpreventieteams uit Tilburg Noord hoe te anticiperen op verward gedrag door ...
KREW is verhuisd. We zijn trots op onze nieuwe locatie en ons aanbod. We willen graag laten zien ...
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...