Actueel

De wijde wereld in met de versjes van Oma Boekentas

27 november 2019
RIBW-cliënte Gert Geurtsen inspireert kinderen met haar fantasie en schrijftalent
Oma Boekentas inspireert kinderen met haar fantasie en schrijftalent
Oma Boekentas, dat is de artiestennaam van Gert Geurtsen (65) uit Oisterwijk. Ze was ooit kleuterjuf, maar kon door haar chronische ziekten en handicap steeds minder en moest haar beroep uiteindelijk vaarwel zeggen. Ook haar moeilijke jeugd waarin ze een complexe relatie met haar vader had, bleef haar achtervolgen. Dankzij EMDR-therapie, de juiste begeleiding van RIBW Brabant, haar creativiteit, fantasie en schrijftalent is zij nu op de plek waar ze wil zijn. Als theatermaker en schrijfster boeit Gert kinderen met haar versjes over eigentijdse onderwerpen.   

Positieve draai

Haar boek ‘Luisterversjes van Oma Boekentas Wereldwijs worden’ is recent verschenen. “De naam Oma Boekentas dank ik aan mijn Ethiopische voorleeskinderen. Elke week kom ik daar met een tas vol boeken. In mijn eigen boek komen belangrijke eigentijdse onderwerpen aan bod. Ik leg ze uit op het niveau van de kinderen. Ik vertel bijvoorbeeld hoe het is om vluchteling te zijn. Al mijn verhalen geef ik een positieve draai. Ik wil kinderen inspireren; wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat een vluchteling zich thuis voelt?”

Rust en overzicht

Gert is blij met de steun die ze krijgt van RIBW Brabant. “Enkele jaren terug heb ik van RIBW Brabant  hulp gehad op het vlak van mijn welzijn. Door mijn verleden had ik hechtingsproblemen en daar heb ik hard aan gewerkt, bijvoorbeeld met EMDR-therapie. Momenteel krijg ik ambulante begeleiding, gericht op mijn financiën. Omdat ik verschillende chronische ziekten en een handicap heb, is het echt een puzzel om steeds te bedenken op welke verzekering of regeling ik aanspraak kan maken. Het zit zo moeilijk in elkaar. De hulp die ik krijg geeft mij heel veel rust en overzicht. Zo kan ik mijn creativiteit en fantasie gebruiken voor kinderen. Ik zit niet stil, er is al een nieuw boek in de maak.”  

Actueel
Samen met de rest van de Nederlandse horeca, sloot ook Restaurant Waanzinnig half maart de deuren ...
Eind 2019 zijn we als RIBW Brabant gestart met de ontwikkeling van onze strategische koers voor de ...
RIBW Brabant ondertekende samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant voor ...