Actueel

Elke dag met plezier werken aan designproduct-lijn >LICHT

17 oktober 2017

In de werkplaats van RIBW Brabant produceren cliënten designverlichting naar ontwerp van Kiki van Eijk. De cliënten die door RIBW Brabant worden begeleid hebben een psychiatrische achtergrond, maar vooral ook ambities en talenten.

LICHT workshop

Binnen werkprojecten ontwikkelen ze met extra ondersteuning van leer-werkcoaches niet alleen vaardigheden, maar leren ze ook hoe ze maatschappelijk weer mee kunnen doen. Door de recente samenwerking met het sociaal geïnspireerde Social label en van Eijk is het gelukt om een product op maat te ontwikkelen waarvoor deze doelgroep aantrekkelijk en waardevol werk kan verzetten: >LICHT.

Jeroen: ‘Ik ben voor de burolamp van >LICHT allround bezig in de vernieuwde houtwerkplaats en krijg veel verantwoordelijkheid.  Daardoor word ik uitgedaagd. Na een lange periode van behandeling woon ik nu weer zelfstandig en ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Ik hoop dat ik hier nog heel lang kan blijven en leren.’

Tijdens de Dutch Design Week - het grootschalige designevenement in Eindhoven van 21 t/m 29 oktober – organiseert Social label een pop-up werkwarenhuis in de indrukwekkende fabriek van Piet Hein Eek. De volledige designcollectie van het label is hier dan te bewonderen. Tevens verzorgen de makers van >LICHT hier op vrijdag 27 oktober van half 2 tot half 4 een workshop.

Een sociaal geïnspireerde waxinelichthouder of hanglamp bestellen kan via http://bit.ly/2i1mgw5

Actueel
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet. Het RIVM stelde op ...
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ...
Alle cliënten van RIBW Brabant hebben ongeveer anderhalve week geleden per post een ...