Actueel

RIBW Brabant krijgt een dikke voldoende van medewerkers

2 juli 2015
De betrokkenheid van onze medewerkers is van groot belang voor onze organisatie. Om meer inzicht te krijgen in de feedback en ideeën van medewerkers én deze in te kunnen zetten om de organisatie te verbeteren, voert onderzoeksbureau Effectory een tweejaarlijks medewerkeronderzoek uit bij RIBW Brabant. Maar liefst 79,2% procent van de RIBW Brabant-medewerkers vulde het onderzoek dit jaar in, een respons die resulteerde in een gemiddelde score van een 7,4!
RIBW Brabant scoort dikke voldoende

Stabiele zorgpartner

Een mooi resultaat: in vergelijking met het onderzoek uit 2013 zijn onze scores we overwegend stabiel terwijl ons werkgebied aan veel veranderingen onderhevig is. We zijn er trots op dat onze medewerkers gezamenlijk blijven optrekken binnen het dynamische proces dat de veranderingen rondom de decentralisatie van de zorg met zich meebrengt.

Faciliteren van ontwikkeling

Leon van Keulen, adviseur Zorgbranche Effectory, gevraagd wat hij als professional en buitenstaander van (de scores van) RIBW Brabant vindt: “Stabiliteit tijdens vernieuwing mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd. RIBW Brabant heeft met de nieuwe aanpak en methodieken gekoppeld aan de wijkgerichte teams zeer bevlogen en betrokken medewerkers. Hierin scoren ze hoger dan andere RIBW-organisaties. Wat me daarnaast opvalt is dat door de hele rapportage heen een sterke toename is in de drang naar ontwikkeling onder medewerkers. Het lijkt erop (maar dit is enigszins speculeren) dat door de vernieuwde aanpak er een juiste snaar wordt geraakt bij de medewerker om zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen en verbeteren. Belangrijk hierbij is dat zij tevens het gevoel hebben dat dit gefaciliteerd wordt door de organisatie.”
Actueel
Een cijfer om trots op te zijn. Uit Een 8,0: dat geven cliënten aan de begeleiding van RIBW ...
Een cijfer om trots op te zijn: cliënten geven een 8,0 aan de begeleiding van RIBW Brabant. ...
Maandag 11 maart van 16:00 - 19:30 uur is het Kansenmarkt in het ROC Tilburg, Wandelboslaan ...