Actueel

Help jij de RIBWielerploeg Brabant naar Frankrijk?

19 december 2019
De feestdagen staan in het teken van ‘samen’ en ‘iets betekenen voor een ander’. Met die gedachte in het achterhoofd zette RIBW Brabant een inzamelingsactie voor de RIBWielerploeg Brabant op. De deelnemers van de fietsclub trainen hard om komende zomer een etappe van de Tour de France te kunnen fietsen. Want sport en een gezonde leefstijl zijn belangrijke pijlers in het herstel van onze cliënten. Maak jij dit mooie doel mee mogelijk?
Merlijn gaat met de RIBWielerploeg mee naar Frankrijk
Een gezonde leefstijl is een goede manier om je veerkracht te versterken. Door beweging groeit het sociale netwerk én het zelfvertrouwen van cliënten. In sommige gevallen kunnen zij zelfs stoppen met het gebruik van medicatie. Merlijn, cliënt van RIBW Brabant, vertelt: “Mijn psychiater adviseerde me om – naast het slikken van medicatie – aan de slag te gaan met mijn leefstijl. Dan zou ik beter met mijn depressieve klachten om kunnen gaan.”

Beweging als natuurlijk medicijn? 

Tijdens sporten of bewegen maakt je lichaam stoffen aan die ook in veel medicatie zitten. Bovendien slaap je beter en kun je structuur en discipline opbouwen. Daarom zien we sport en een gezonde leefstijl als een positieve gewoonte die het herstelproces op gang brengt en houdt. Merlijn: “Na een half jaar intensief sporten, ging het steeds beter met mij. Toen heb ik samen met mijn psychiater besloten om mijn medicatie – een zware antidepressiva – af te gaan bouwen. Een moeilijke periode, maar het fietsen heeft mij er doorheen geholpen. Ondertussen ben ik al één jaar helemaal gestopt met de medicijnen en voel ik me veel beter.”

Voor een ander

De cliënten van de RIBWielerploeg Brabant krijgen de kans om naar Frankrijk te gaan. Veel van hen zijn zelden of nooit in het buitenland geweest: ook die ervaring levert een bijdrage aan het herstel. Er is nog geld nodig om het project te laten slagen, bijvoorbeeld om fietsen, kleding en veiligheidsaccessoires te kopen. Het plan is dat de wielerclub ieder jaar een etappe van de Tour de France gaat fietsen. De spullen die we van het ingezamelde geld kunnen aanschaffen, kunnen we dus nog lange tijd gebruiken. Zo kunnen we ook in de toekomst deze kwetsbare doelgroep een grensverleggende ervaring geven. 

Met een kleine gift kun jij iets heel groots betekenen voor onze cliënten. Wil jij deze feestdagen ook iets voor een ander betekenen? Help dan mee! Doneer op deze website.

Namens onze fietsers: hartelijk bedankt! We wensen je hele fijne feestdagen.
Actueel
In haar maandelijkse blog geeft Mariëlle ons een inkijkje in haar werk als ervaringsdeskundige ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet. Het RIVM stelde op ...
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ...