Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Zo pakken wij het aan:

Ervaringsdeskundigheid

Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Ervarings­deskundigen zijn mensen met ervaring in de psychiatrie, die een opleiding afrondden om hun opgedane ervaringskennis in te zetten voor anderen.

In onze begeleidingsteams werken ervaringsdeskundigen samen met medewerkers van RIBW Brabant. Een unieke combinatie van kennis vanuit studie met kennis vanuit ervaring!

Ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant geven ook advies en ondersteuning aan zorgverleners in de wijk en aan gemeenten omtrent kwetsbare mensen. Zij zijn dus zowel binnen als buiten onze organisatie actief en inzetbaar.
hulp_nodig_werken

Werken met de kracht van ervaring

Ervaringsdeskundigen bieden andere ondersteuning dan professionals vanuit de organisatie: ze brengen een extra dimensie mee omdat ze vanuit hun eigen ervaring kunnen spreken.

Lees meer >
kiemuur

Het Kiemuur: wijkinloop voor iedereen

Op zoek naar contact, steun en advies in de buurt? Voor iedere wijkbewoner die wat ondersteuning kan gebruiken is er Het Kiemuur, een gratis toegankelijke bijeenkomst in het wijkcentrum of een andere locatie in de buurt. Zonder wachtlijst of indicatie, met of zonder ggz-achtergrond. Het Kiemuur wordt geleid door ervaringsdeskundigen, die vanuit eigen levenservaring weten wat iemand mee kan maken.

Lees meer >
Folder Hulpverlener met ervaring

Cursussen en voorlichting

De ervaringsdeskundigen binnen RIBW Brabant verzorgen cursussen voor cliënten en ondersteunen begeleidingsmedewerkers in hun werk. Daarnaast geven ze voorlichting op scholen en verzorgen ze gastlessen bij opleidingen.

Lees meer >
In de praktijk
Op zoek naar contact, steun en advies in de buurt? Voor iedere wijkbewoner die wat ondersteuning ...
De ervaringsdeskundigen binnen RIBW Brabant verzorgen cursussen voor cliënten en ondersteunen ...
Dikke dossiers, weg ermee. Welke doelen wil je bereiken in je leven? Dat is de belangrijkste vraag. ...