Als psycholoog bij RIBW Brabant bied je behandeling binnen de specialistische GGZ aan onze cliënten. Tegelijkertijd ondersteun je de herstelcoach, die eindverantwoordelijk is voor de zorg voor de cliënt. Zo maak je samen met een team professionals en ervaringsdeskundigen het verschil voor mensen met een psychische of psychiatrische kwetsbaarheid. Draag jij je steentje bij om met elkaar te werken aan een duurzaam herstel? En heb jij ruime werkervaring als psycholoog? Dan ontmoeten we je graag om deze uitdagende functie verder met ons vorm te geven.

Wat ga je doen als psycholoog?

Binnen RIBW Brabant heb je als ervaren psycholoog een veelzijdige functie. Vanuit de wetenschap dat iedereen uniek is, bied je onze cliënten met psychiatrische problematiek maatwerk vanuit onze herstelvisie. Je biedt behandeling binnen de specialistische GGZ aan onze cliënten. In je rol als behandelaar ga je in gesprek met de cliënt en herstelcoach en kom je tot een behandelplan. Hierbij maak je gebruik van verschillende behandelmodules, zoals de COMET-training, cognitieve gedragstherapie, de VERS-training, omgaan met sociale relaties, enkele psycho-educatietrainingen en mindfulness. Je voert de behandeling uit onder verantwoordelijkheid van een regiebehandelaar. Vervolgens voer je de behandeling over het algemeen uit op één van de locaties van RIBW Brabant in Tilburg, Waalwijk of Oisterwijk.

Je staat nauw in verbinding met het team dat samen met een cliënt werkt aan zijn of haar herstel. Jij bent de inhoudelijke expert. Je wordt ingeroepen wanneer een herstelproces van een cliënt dreigt vast te lopen. Vanuit de consultatierol adviseer je en denk je mee met de herstelcoaches. Samen bekijk je hoe je vanuit de herstelvisie het beste te werk kan gaan. Je legt met je collega’s de puzzel om de cliënt verder te helpen. De lijnen zijn kort, waardoor je goed op de hoogte bent van de situatie van de cliënten.

Daarnaast zit je maandelijks een casuïstiekoverleg voor, waarin je met een herstelteam verschillende casussen bespreekt. En waarin je een belangrijke rol hebt om collega´s te stimuleren en begeleiden om volgens bepaalde methoden te werken. Je geeft collega’s zo inzicht in specifieke psychische problematiek en factoren die gedrag kunnen bepalen. Ook bespreek je met collega’s de resultaten van de begeleiding, signaleer je knelpunten en initieer je verbeteringen. Zo borgen we samen met collega’s uit de teams onze kwaliteit van zorg.

In dit alles werk je als psycholoog zelfstandig. Tegelijkertijd sta je in nauw contact met je collega’s uit het herstelteam. Je denkt mee vanuit de inhoud om het herstel van de cliënt te ondersteunen. Daarnaast draai je ook mee in een bereikbaarheidsrooster waarbij je bij een calamiteit benaderd kunt worden.

Wil jij ook waarde toevoegen als psycholoog bij RIBW Brabant?

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken