Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Hard werken wordt beloond

9 november 2017
Begin november was de bekendmaking van de Tilburgse Vrijwilligers van het jaar 2017. Dit gebeurde tijdens een feestelijke avond waarbij onze genomineerde Stefan, zijn familie en collega’s van team Noord aanwezig waren. Voor deze verkiezing werden meer dan 2400 stemmen uitgebracht. 
De gemeente Tilburg reikt elk jaar Vrijwilligersprijzen uit: een prijs aan een organisatie en een prijs aan een persoon, die de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ krijgt. Een jury selecteert per prijs slechts drie kandidaten, en van alle aanmeldingen was Stefan genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar. Alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout mochten stemmen.

Motiveren en begeleiden

Hoewel Stefan er niet met de hoofdprijs vandoor ging, is hij voor ónze organisatie de Winnaar! Stefan was voorgedragen door zijn begeleidingsteam. Hij is namelijk al drie jaar actief als vrijwilliger in de sportschool om andere cliënten te motiveren en te begeleiden. Doordat Stefan als vrijwilliger werkt, is hij hét voorbeeld voor velen. Hij maakt het sporten laagdrempelig en er zijn steeds meer cliënten aanwezig in de sportschool. 

Juryrapport

Stefan lukt het om via een-op-een contacten zijn enthousiasme en motivatie over te brengen op cliënten, aldus het juryrapport. “Dankzij hem zijn cliënten gezonder gaan leven, bewegen ze, hebben ze een fijne dagbesteding en leren ze mensen kennen." Naast de individuele uitreiking, waren drie vrijwilligersorganisaties genomineerd en is de Jonge Vrijwilligersprijs uitgereikt.
We willen alle stemmers hartelijk bedanken!


Stefan genomineerd als Vrijwilliger van 2017
Zie ook:
Johnnie Joosten is begeleider in een Tilburgs RIBW-wijkteam. Samen met collega’s begeleidt ...
Wees welkom op woensdagavond 20 december! Met het enthousiaste gospelkoor G-Roots vieren we een ...
Op 21 maart 2018 vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. In aanloop naar de verkiezingen ...