Vacatures bij RIBW Brabant:

Herstelcoach | Persoonlijk begeleider algemeen

Leg je snel dwarsverbanden en ben je een echte verbinder? Heb je een natuurlijk overwicht en vind je dat iedereen gelijkwaardig is? Geloof je dat de kracht om te herstellen in ieder mens zit? Laat je je niet uit het veld slaan als het tegenzit? Maar vier je wel veel liever de successen wanneer je cliënt stappen zet in zijn herstelproces?
vacature herstelcoach | persoonlijk begeleider

Reageren voor: 31 oktober 2019

Wat ga je doen als herstelcoach? 

Je bent zowel regisseur als analyticus voor onze cliënten met (ernstige) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek. Je helpt ze weer mee te doen in de maatschappij, en gaat uit van hun wensen, behoeften en mogelijkheden. Dit alles vertaal je, met de cliënt, in een herstelplan. Voor jou zijn kleine signalen al genoeg om de juiste acties in gang te zetten. Het is belangrijk dat je patronen herkent en het gedrag kunt duiden. Maar je weet ook dat je niet alles tegelijk kunt aanpakken en daarom zorg je voor afbakening. 
Van tijd tot tijd reflecteer je met de cliënt over jullie samenwerking, het herstelplan en het gehele begeleidingsproces. Want je werkt niet alleen, bij RIBW Brabant werk je altijd samen. Je schakelt hulp in waar nodig. En omdat jij het waardevol vindt dat de omgeving bijdraagt aan het herstel van de cliënt, nu en in de toekomst, ondersteun je vaak zowel de cliënt als de mensen uit de directe omgeving.
Je bent dus een netwerker en andere mensen werken graag met jou samen. Je treedt op als verbinder in de wijk zodat de cliënt hier weer contacten gaat leggen en meedoen. Je adviseert betrokkenen over regelingen, handelswijzen en de voortgang van het herstelproces. Daarnaast ben je ook een uithangbord van RIBW Brabant. Je kunt de organisatie vertegenwoordigen en weet wat er speelt. En natuurlijk ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de maatschappij. Want jou ontgaat echt niets.

In wat voor team ga je werken?

Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken.  Als Herstelcoach werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. We werken vanuit ongeveer 25 wijkteams, verspreid over Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk

Wat heb je nodig?

- Een relevant HBO-diploma, met name: MWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Hbo-V. 
- Ervaring in de psychiatrie.
- Je hebt inlevingsvermogen en bent ondernemend. 
- Je bent assertief, communicatief sterk en gaat confrontaties niet uit de weg.
- Je bent veelzijdig en hebt een flexibele en resultaatgerichte instelling.
- Je kunt feedback geven en ontvangen.
- Je hebt een teamplayersmentaliteit.  
- Rijbewijs B en een vervoersmiddel.

Ons aanbod:

- Een dienstverband bij een werkgever die invulling geeft aan goed werkgeverschap. 
- Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!
- Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling. 
- Je contract omvat 24-36 uur per week en geldt voor een periode van minimaal 1 jaar.
- De functie is ingeschaald in FWG 50 (€ 2.154 - € 3.571 bij een fulltime dienstverband). Tot en met november 2021 wordt het salaris stapsgewijs verhoogd met totaal 5,1%.
- Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.
- Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
- Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
- Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
- Uitnodigingen voor onze jaarlijkse super leuke personeels-, Sinterklaas- en Kerstfeesten.
- Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.  

Visie RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. 

En verder….

Wij zorgen graag goed voor onze medewerkers. Daarom zijn we lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit betekent onder meer dat je als (toekomstig) medewerker jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kunt ontwikkelen en je beter de regie houdt op je loopbaan. 

Interesse?

Dan wil je vast wat meer weten. Bel gewoon even met Yvonne de Laat op 06 - 207 12 752. Zij is recruiter en weet veel over het werk, het team, de soort cliënten en het sollicitatieproces.
Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl en onze socials. Meer weten over BRABANTWERKtZEKER? Check www.brabantwerktzeker.nl  

Solliciteren

Wij ontvangen graag voor 31 oktober je motivatiebrief en CV per e-mail: PenO@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij: 18221. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. En als je nu werkt voor een organisatie die aangesloten is bij BRABANTWERKtZEKER, zet dat dan in je sollicitatiebrief.  

Vacatures bij RIBW Brabant:
(budgetbeheerder/budgetcoach) Wil jij onze cliënten ontzorgen op het financiële vlak? En ...
Wil jij graag met onze cliënten en contactpersonen op zoek naar een passende woonplek binnen ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...