Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Zo pakken wij het aan:

Herstelondersteunende zorg

De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
We nemen nooit iemands leven over. Onze insteek is anders: we lopen als het ware een tijdje met mensen mee met de bedoeling dat zij zelf meer de regie in handen kunnen nemen. Gelijkwaardigheid staat hierbij voorop en sluit aan bij onze vier kernwaarden: verbinding, professionaliteit, vertrouwen en inspiratie.

Als een van de weinige zorgorganisaties zijn we 24 uur per dag bereikbaar. We staan dus letterlijk dag en nacht klaar om onverwachte problemen aan te gaan.
zebra

In de wijk

RIBW Brabant heeft geen instituten op plekken buiten de maatschappij. We begeleiden de cliënten juist zo normaal mogelijk in de wijk. Wie veel ondersteuning nodig heeft, kan terecht op een van onze beschermd wonen-locaties, waar intensieve begeleiding aanwezig is. Anderen krijgen begeleiding aan huis.

Lees meer >
Multimedialab_Lilith_Jack_Danny

Duidelijk & praktisch

Werken aan ambities is durven werken aan jezelf. We helpen graag met alles op het gebied van wonen, werken, gezondheid, sociale contacten en financiën. Wat willen mensen zelf bereiken: wat zijn hun doelen en wensen? Die vormen het uitgangspunt van onze ondersteuning. We staan voor een duidelijke, praktische aanpak.

Lees meer >
Mieke_sanne

Praten en doen

Iedereen die met psychische of psychiatrische problemen te maken heeft, weet het: er is geen recht lopend pad naar herstel. Altijd zijn er de nodige valkuilen en omwegen. Die kennen we goed. Dankzij onze expertise weten we hoe we daarmee om moeten gaan.

Lees meer >
In de praktijk
Op zoek naar contact, steun en advies in de buurt? Voor iedere wijkbewoner die wat ondersteuning ...
De ervaringsdeskundigen binnen RIBW Brabant verzorgen cursussen voor cliënten en ondersteunen ...
Dikke dossiers, weg ermee. Welke doelen wil je bereiken in je leven? Dat is de belangrijkste vraag. ...