Vacatures bij RIBW Brabant:

Herstelondersteuner | begeleidingsmedewerker Tilburg Europalaan

Wil je werken met jeugd die met (ernstig) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek kampt? En wil je je inzetten om samen met het team, een nieuwe methodiek op te starten? Geloof jij daarnaast in de kracht van ieder mens om te herstellen en om mee te doen? En wil jij onze cliënten ondersteunen in het dagelijks leven? Zodat ze stap voor stap hun eigen talenten (weer) kunnen inzetten? Dan hebben wij een geweldig mooie baan voor jou. 
grote afbeelding_de Sluis
Reageer voor 23 september 

Wat ga je doen als Herstelondersteuner?

Je ondersteunt jeugdige cliënten met (ernstig) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek in de dagelijkse gang van zaken. Je begrijpt dat iedereen anders is en dat het niet altijd meezit. Je kunt met deze kwetsbaarheid omgaan, ook als je weerstand krijgt of geprezen wordt. Onze cliënten zijn af en toe onvoorspelbaar. Werken met en voor hen is soms verdrietig, soms hartverwarmend maar altijd afwisselend.
Een klein signaaltje van je cliënt is voor jou al genoeg om in te schatten hoe jij het best kunt bijdragen. En dat doe je nooit alleen. Je werkt altijd samen met de cliënt, zijn omgeving en andere professionals binnen en buiten RIBW Brabant. 

Bij het herstel help je de cliënt bij het waarmaken van zijn of haar wensen en verlangens. Je hebt aandacht voor de gebieden: wonen, gezondheid, dag-invulling, sociale relaties en financiën. Soms organiseer je een groepstraining en soms een individuele activiteit.

In wat voor team ga je werken?

Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Als herstelondersteuner werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. Binnen team Tilburg De Sluis zoeken we bij voorkeur iemand met ervaring in het werken met Jeugd (16 tot 27 jaar).

Wat vragen we van jou?

• Een relevant MBO-diploma, met name: Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, B-Verpleegkunde, SPW-4, MBO Sport en bewegen.
• Ervaring in werken met jeugd.
• Je kunt je goed in anderen inleven.
• Je weet hoe je goed kunt samenwerken met verschillende cliënten, collega’s en organisaties.
• Je bent kwaliteitsgericht en ondernemend.
• Je hebt een flexibele en doelgerichte instelling.
• Rijbewijs B en een vervoersmiddel.

Wij bieden:

• Een dienstverband bij een werkgever die beloond is met het keurmerk ‘Beste werkgever’!
• Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!
• Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling
• Je contract omvat 24 tot 36 uur per week en geldt voor een periode van minimaal 1 jaar.
• De functie is ingeschaald in FWG 40 (€ 1.843 - € 2.863 bij een fulltime dienstverband). Met ingang van 01 oktober 2019 vindt een collectieve salarisverhoging van 3% plaats. Dit is een eerste verhoging; tot en met november 2021 wordt het salaris structureel verhoogd met ruim 8%.
• Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
• Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
• Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
• Uitnodigingen voor onze jaarlijkse super leuke personeels-, Sinterklaas- en Kerstfeesten.
• Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Visie RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om, lachen en huilen met elkaar en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten.
 

En verder….

Wij zorgen graag goed voor onze medewerkers. Daarom zijn we lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit betekent onder meer dat je als (toekomstig) medewerker jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kunt ontwikkelen en je beter de regie houdt op je loopbaan.

Interesse?

Wil je meer weten over de vacature? Bel gewoon even met Jackie Lemstra via telefoonnummer: 06-50216450. Zij weet heel veel over het werk, het team, de soort cliënten maar ook het sollicitatieproces.
Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl. Meer weten over BRABANTWERKtZEKER? Check www.brabantwerktzeker.nl

Solliciteren

Wij ontvangen graag voor 23 september je motivatiebrief en CV per e-mail: PenO@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij: 18284. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. En als je nu werkt voor een organisatie die aangesloten is bij BRABANTWERKtZEKER, zet dat dan in je sollicitatiebrief.
Interne en herplaatsbare kandidaten die reageren op deze vacature hebben voorrang.

Vacatures bij RIBW Brabant:
Stage lopen in een informele en veilige omgeving? Bij RIBW Brabant is veel mogelijk! Als je onze ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...
Vind jij gelijkwaardigheid ook erg belangrijk? Geloof jij daarnaast in de kracht van ieder mens om ...