Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Aan de slag? KREW!

De leer-werkcoaches van ons KREW-team staan klaar voor iedereen die werk wil maken van werk en/of scholing. Dat zien we heel breed: het is voor iedereen anders en hangt af van de situatie. Samen met jou gaan ze op zoek naar je interesses, mogelijkheden en talenten. 

Werken kun je leren

Weinig werkervaring? Dan kun je onder begeleiding van een leer-werkcoach aan de slag in een van de werkprojecten van RIBW Brabant. Hier bouw je vaardigheden op die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in een baan, zoals werken in een team, op tijd komen, omgaan met feedback en met werkdruk.

Onze werkprojecten om te 'leren werken' zitten in de dienstverlening, de horeca of productvervaardiging (zoals houten meubels, foto’s drukken op canvas en lampen). Alle werkzaamheden zijn in opdracht van een persoon, bedrijf of instelling.

Een stap verder

Voor wie een goed arbeidsritme heeft opgebouwd start een individueel leer-werktraject. In deze fase ben je toe aan meer zelfstandigheid in het werk en/of overweeg je een opleiding. Samen met je leer-werkcoach ga je actief op zoek naar banen en/of opleidingen.

Stage en leer-werkplekken bij bedrijven

Het KREW-team heeft veel connecties met allerlei bedrijven en organisaties in de omgeving. Ze maken zich sterk om een stageplaats of leer-werkplek voor je te regelen. Uiteindelijk bij allerlei bedrijven terechtkomen: in de horeca, bij een taxibedrijf, in een winkel... Er is veel mogelijk!

(Weer) aan de studie?

Ook hebben de leer-werkcoaches veel informatie over allerlei trainingen en opleidingen, zodat zij je gericht kunnen helpen met zoeken naar de juiste scholing. In deze oriëntatiefase ben je bezig met vragen als: welke richting wil je op? Is je cv op orde? Wil je werken, naar school of allebei?

Cliënten van RIBW Brabant kunnen in deze fase o.m. aan de slag in Wijkrestaurant De Symfonie. Ervaring opdoen met meer zelfstandig werken kan ook in restaurant Waanzinnig. En in brasserie/restaurant Dudok werk je nagenoeg zelfstandig. Klik hier voor meer informatie over werken in een van deze restaurants

Ontdek jezelf: Talent Program

Weet je nog niet waar je goed in bent en wat je wilt? Dan is het Talent Program iets voor jou: een uitgebreide beroepskeuze- en sollicitatietraining waarin we samen op zoek gaan naar jouw kwaliteiten, drijfveren en ambities. De coaching is deels individueel, deels in kleine groepen. Voor meer informatie klik hier

Meer weten?

Wil je weten of en hoe KREW iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 013-5336646, dan maken wij graag de tijd voor een oriënterend gesprek.
Ook kun je deze leer-werkcoaches benaderen:
Ineke Heltzel 06-11706413, e-mail iheltzel@ribwbrabant.nl
Jan Roeffen 06-46612226, e-mail jroeffen@ribwbrabant.nl