Hulp nodig?

Werken en leren

Een goede structuur in je dag is belangrijk voor herstel. Dat is onze ervaring en we horen het ook terug van onze cliënten. Daarom is werk een vast onderdeel van onze herstelondersteunende zorg. Maak kennis met de mensen van KREW: ons team dat alles regelt rondom werk en scholing.
werken-en-leren-pagina-16-9

Aan de slag? KREW!

De leer-werkcoaches van ons KREW-team kennen de verschillende fasen in het proces naar werk. Stap voor stap begeleiden ze jou naar zo zelfstandig mogelijk werk (betaald of vrijwillig) en - als je wilt - een geschikte opleiding.

Wanneer KREW?

-Als je een werkritme (weer) wilt opbouwen
-Als je op zoek bent naar een (betaalde) baan
-Als je wilt ontdekken welke richting het beste bij je past qua scholing en/of werk
-Als je hulp wilt bij beroepskeuze en sollicitatie
-Als op zoek bent naar vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant of ergens anders
-Als je een WIA-, WAO- of Wajong- uitkering ontvangt, biedt RIBW Brabant re-integratie trajecten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar Werk’ aan in samenwerking met UWV. 

Werken kun je leren

Weinig werkervaring? Dan kun je onder begeleiding van een leer-werkcoach aan de slag in een van de werkprojecten van RIBW Brabant. Je kunt werkervaring opdoen op een van onze kantoorlocaties, in de horeca of in productvervaardiging, zoals houten meubels maken, foto’s drukken op canvas en designlampen maken. 
Klik hier voor meer informatie over deze werkprojecten.

Een stap verder

Wie een goed arbeidsritme heeft opgebouwd, kan starten aan een individueel leer-werktraject. In deze fase ben je toe aan meer zelfstandigheid in het werk en/of overweeg je een opleiding. Samen met je leer-werkcoach ga je actief op zoek naar banen en/of opleidingen.

Stages en leer-werkplekken 

Het KREW-team heeft veel connecties met allerlei bedrijven en organisaties in de omgeving. Ze maken zich sterk om een stageplaats of leer-werkplek voor je te regelen. Uiteindelijk kun je bij allerlei bedrijven terechtkomen: in de horeca, bij een taxibedrijf, in een winkel... Er is veel mogelijk!

(Weer) aan de studie?

Ook hebben de leer-werkcoaches veel informatie over allerlei trainingen en opleidingen, zodat zij je gericht kunnen helpen met zoeken naar de juiste scholing. In deze oriëntatiefase ben je bezig met vragen als: welke richting wil je op? Is je cv op orde? Wil je werken, naar school of allebei?

KREW

De leer-werkcoaches van ons KREW-team kennen de verschillende fasen in het proces naar werk. Stap voor stap begeleiden ze jou naar zo zelfstandig mogelijk werk (betaald of vrijwillig) en - als je wilt - een geschikte opleiding. Bekijk in dit filmpje wat KREW voor je kan betekenen.

Meer weten?

Meer weten? Wil je weten of en hoe KREW iets voor jou kan betekenen neem dan contact met ons op via 013-4637045 en per mail via krewmailgroep@ribwbrabant.nl We nemen graag de tijd voor een oriënterend gesprek. Ook kun je contact opnemen met leerwerkcoach Annet de Laat, bereikbaar via 06-11706413. 
Hulp nodig?
Heeft u uit te besteden productie- en montagewerk of bent u op zoek naar gedreven medewerkers en of ...
Lijkt het je leuk om bij te dragen aan het ontwikkelen van producten voor uiteenlopende ...
Werken aan zelfstandigheid in een gezellige omgeving? Dan kun je aan de slag bij Restaurant ...