Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze. Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing.

Wij zijn vaak koploper waar het gaat om nieuwe ontwikkelingen.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Werken en leren

Een goede structuur in je dag is belangrijk voor je herstel. Dat is onze ervaring en we horen het ook terug van onze cliënten. Daarom is werk een vast onderdeel van onze integrale aanpak.
Werk is voor iedereen anders en hangt af van de situatie. Samen met onze leer-werkcoaches ga je kijken naar je persoonlijke mogelijkheden: wat heeft je interesse, wat kun je nu aan, en welke kant zou je op willen, nu en in de toekomst? Werk is een belangrijke manier om meer zelfredzaam te worden en weer mee te doen aan de samenleving. Jouw inzet maakt echt een verschil voor andere mensen!

Aan de slag?

hulp_nodig_werken
RIBW Brabant biedt verschillende vormen van werk, scholing en trainingen, in diverse sectoren. Alle werkzaamheden die we in huis hebben, zijn er op gericht om je werknemersvaardigheden te leren die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Onze leer-werkcoaches kennen de verschillende fasen in het proces naar werk en zetten die kennis in voor een goede begeleiding. 
Lees meer >