Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Werken en leren

Aan de slag? KREW!

Een goede structuur in je dag is belangrijk voor herstel. Dat is onze ervaring en we horen het ook terug van onze cliënten. Daarom is werk een vast onderdeel van onze herstelondersteunende zorg.

Binnen RIBW Brabant is KREW actief: een team dat alles regelt rondom werk en scholing. De leer-werkcoaches van ons KREW-team kennen de verschillende fasen in het proces naar werk. Stap voor stap begeleiden ze naar zo zelfstandig mogelijk werk (betaald of vrijwillig) en - als je wilt - een geschikte opleiding.

Wanneer KREW?

-Als je een werkritme (weer)wilt opbouwen
-Als je op zoek bent naar een (betaalde) baan
-Als je wilt ontdekken welke richting het beste bij je past qua scholing en/of werk
-Als je hulp wilt bij beroepskeuze en sollicitatie

Aan de slag? KREW!

hulp_nodig_werken
De leer-werkcoaches van ons KREW-team staan klaar voor iedereen die werk wil maken van werk en/of scholing. Dat zien we heel breed: het is voor iedereen anders en hangt af van de situatie. Samen met jou gaan ze op zoek naar je interesses, mogelijkheden en talenten. 
Lees meer >