Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Wonen

Iedereen vindt het belangrijk om prettig te wonen. Door psychiatrische problematiek kan het - tijdelijk - te zwaar zijn om alles wat betreft wonen en leven helemaal zelf te regelen. Daarom bieden we verschillende vormen van begeleiding en ondersteuning. Niemand is hetzelfde:  samen met jou bekijken we wat het beste bij jou past. Zo krijg je de steun in de rug waar jij het meeste aan hebt. We geven begeleiding op twee manieren:

Begeleiding thuis

begeleiding_thuis_ribw_brabant
Hierbij komen onze professionele hulpverleners regelmatig op bezoek bij jou thuis (je eigen huis of een woning die je via ons huurt). In het gesprek kun je aangeven hoe het gaat en bij welke zaken je graag individuele ondersteuning wilt. Dat kan bijvoorbeeld financiën en administratie zijn, maar ook vragen rondom werk/invulling van je dag of de opbouw van sociale relaties en gezondheid. Zo ga je stap voor stap richting (zoveel mogelijk) zelfstandig wonen.

Onze individuele begeleiding is professioneel en altijd integraal. Behalve de praktische kant van het dagelijks leven bekijken we samen hoe je om kunt gaan met je psychiatrische problematiek. We gaan daarbij uit van wat je kunt, en niet van je beperkingen! Zoveel mogelijk de regie over je eigen leven weer in handen nemen, daar gaat het om.
Lees meer >

Beschermd wonen

beschermd_wonen_ribw_brabant_3

Wie (tijdelijk) niet zelfstandig kan wonen en leven, kan intensieve begeleiding krijgen van onze medewerkers via beschermd wonen. De woningen staan in een woonwijk: ze variëren van een individuele woning of appartement tot een woongroep waarin je met anderen samenwoont. Er zijn altijd medewerkers van ons aanwezig of snel oproepbaar. Zij bieden begeleiding in het dagelijks leven.

Bij sommige woningen is deze begeleiding intensief: hier zijn onze medewerkers dag en nacht aanwezig en kun je altijd ter plekke hulp verwachten. Bij andere woningen komt een begeleider een of meerdere keren per dag langs en is bovendien altijd oproepbaar. Afhankelijk van jouw behoefte bekijken we samen waar je het beste op je plaats bent.

Lees meer >