Informatiebrochure MOED

17 mei 2019
Ben je al werkzaam in de maatschappelijke sector en wil je jouw eigen ervaring op deskundige wijze toepassen in jouw werk? Heb je een diploma op minimaal MBO-4 niveau en besloten dat het tijd is om open te zijn over jouw ervaring? Dan is de eenjarige opleiding MOED, Medewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige vast iets voor jou. Deze opleiding is een co-productie van Howie the Harp™ met ROC Zadkine en wordt op MBO-4 niveau aangeboden.

In de opleiding staan ontwikkeling van ervaringskennis, theoretische en praktijkkennis op het programma. Hiermee maak je de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige eigen. Tijdens de opleiding staat er een persoonlijke coach voor jou klaar bij wie je terecht kunt met vragen over alle aspecten van de opleiding.

Gedurende het jaar ga je eens per twee weken een dag naar school. In totaal zijn dit 21 dagen, 150 uur in totaal. Daarop volgen nog enkele dagen voor de eindpresentaties. Daarnaast besteed je 570 uur aan praktijkgerelateerde portfolio-opdrachten onder begeleiding van een collega (ervaringsdeskundige).

"Het is heel anders om als ervaringsdeskundige je team in te stappen, ik twijfelde echt aan alles maar door de erkenning en herkenning bij elkaar voelde ik me stap voor stap zekerder." - Esther Deibel, oud-student en coach Howie Brabant

Download

door de erkenning en herkenning bij elkaar voelde ik me stap voor stap zekerder


Zie ook:
In haar maandelijkse blog geeft Mariëlle ons een inkijkje in haar werk als ervaringsdeskundige ...
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ...
Alle cliënten van RIBW Brabant hebben ongeveer anderhalve week geleden per post een ...