Actueel

Ondersteuning van vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid vanaf eerste contact

1 februari 2016
Met ingang van februari 2016 worden de zorgbemiddelaars van RIBW Brabant bij het houden van informatie-, heroriëntatie- en intakegesprekken met (nieuwe) cliënten ondersteund door vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid.

De betrokkenheid van een vrijwilliger die vanuit eigen ervaring dicht bij de belevingswereld van de cliënt staat, is een positieve aanvulling op de professionele kennis van de zorgbemiddelaar. Uit een pilotproject bleek deze inzet van toegevoegde waarde voor het geven van klantgericht advies. Ook kan de cliënt vanaf het intakeproces tot de het moment van plaatsing naar behoefte contact opnemen met de vrijwilliger.

RIBW Brabant is ervan overtuigd dat ervaringsdeskundigen veel kunnen betekenen voor het herstel van een cliënt en ontwikkelde ruime tijd geleden een beleid om mensen met een psychische beperking in te zetten in de organisatie. Ervaringsdeskundigen vervulden eerder al de rol van cursusleider, spreekbuis of voorlichter. Vanaf februari gaan zij zich in een vroeg stadium inzetten voor nieuwe cliënten en hun naastbetrokkenen om de beeldvorming rondom diagnose en herstel te verbeteren. Zo worden cliënten, familie en naasten nog beter voorbereid op de herstelondersteunende zorg die RIBW Brabant hen te bieden heeft.

Lees hier verder voor meer informatie over ervaringsdeskundigheid bij RIBW Brabant.

Lees hier meer over onze zorgbemiddeling.

Actueel
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...
Ons jaarbeeld 2018 presenteren we als magazine. Hierin kunt u lezen hoe medewerkers en ...
Over enkele weken start de oriëntatieatiecursus 'Hulpverlener met ervaring' weer. De cursus is ...