Actueel

Ervaringsdeskundigen: samen weten we meer!

Ervaringsdeskundigheid en kennis over herstel is goud waard voor organisaties als RIBW Brabant. Daarom gaan we samenwerken met 7 andere Brabantse organisaties op deze gebieden. Immers: samen weet je meer dan alleen.
partners samenwerking ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen: mensen die zelf een psychiatrische achtergrond hebben en hun ervaring inzetten voor andere cliënten. Vaak hebben ze aanvullende opleidingen gevolgd. In de praktijk blijkt dat de inzet van deze deskundigen het verschil kan maken. Bij RIBW Brabant zijn ervaringsdeskundigen al een aantal jaren in dienst van de organisatie.

Niet alleen bij RIBW Brabant werken ervaringsdeskundigen. Ook bij andere zorgpartners, met wie wij vaak samenwerken, zijn ervaringsdeskundigen in dienst. Omdat ervaringsdeskundigheid zo belangrijk is, gaan wij intensief met deze partners samenwerken. Dat hebben we onderstreept met een intentieverklaring.

We willen er graag samen voor zorgen dat alle kennis en ervaring efficiënt met elkaar wordt gedeeld. Hierin gaan wij elkaar daarin gaan ondersteunen. Het blijft in deze samenwerking niet bij woorden: we gaan doelgericht te werk. Voorbeelden:

  • het gezamenlijk organiseren van scholing,  coaching, inspiratie en (sociaal) ondernemerschap voor alle ervaringsdeskundigen;
  • het zoveel mogelijk trainen van cliënten van de deelnemende organisaties om hen op te leiden op het gebied van herstel en/of ervaringsdeskundigheid.

RIBW Brabant kijkt uit naar deze samenwerking!

Actueel
Op 1 en 2 september is het weer zo ver dan vindt de Tilburg Ten Miles plaats mét verschillende ...
Heeft u de artikelen in de zorgbijlage bij De Volkskrant van Nina Visser gelezen en heeft u vragen ...
Ken jij iemand met autisme of heb je zelf autisme? Kom naar de Autisme Informatiemarkt in ...