Actueel

Kiemuur triggert creatieve breinen om mee te denken over stigmavermindering in de wijk

24 maart 2016
Op vrijdagnacht 18 maart boog een groep vrijwillige creatievelingen zich van 18:00 – 04:00 uur over een hulpvraag van het Kiemuur tijdens "8 uur overwerk". 
8uoverwerk
Dit is een jaarlijks terugkerend, ludiek netwerkevent dat op verschillende locaties wereldwijd wordt gehouden. Andere goede doelen die mee werden genomen in de editie van maart 2016 waren Stichting JA Foundation, wijkkrant de Koppel en Het Raakveld. 

In acht uur tijd werken teams – die bestaan uit ongeveer vijf creatief professionals en een coach – elk aan een hulpvraag voor een goed doel. Zo krijgen de deelnemende goede doelen mooie ontwerpen en goede, frisse ideeën of advies. De creatievelingen krijgen de kans om vanuit hun talent een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarnaast doet iedereen waardevolle contacten op en is het evenement een unieke manier om het netwerk te vergroten.

Het Kiemuur meldde zich aan met de vraag  "hoe kunnen we stigma verkleinen voor onze cliënten en voor de burger in de wijk?". Het was erg interessant om hier een frisse blik op te krijgen van zes professionals uit Tilburg, die niet werkzaam zijn binnen de zorg (en dus vanuit een ander perspectief naar dit onderwerp kijken). Het werd een zeer geslaagde avond en nacht met concrete plannen om met elkaar stigma te verkleinen. 
Actueel
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet. Het RIVM stelde op ...
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ...
Alle cliënten van RIBW Brabant hebben ongeveer anderhalve week geleden per post een ...