Actueel

De kracht van cirkels

10 september 2015
Met de decentralisaties van de AWBZ, Jeugdzorg, Participatiewet en Passend onderwijs komt de verantwoordelijkheid voor een goede inrichting van het sociale domein voor de inwoners grotendeels bij de gemeentes te liggen. Dit heeft geleid tot samenwerkingsverbanden van welzijns- en zorgaanbieders. 
In de gemeente Heusden wordt onderzocht of via 'cirkels van het gewone leven' een betere samenwerking tussen burgers en zorgorganisaties mogelijk is. Nicole Hendriks (projectleider Werken met Cirkels) en Peter Hoekstra (coach vanuit het landelijke programma ‘In voor Zorg’): "Cirkels van het leven zijn de sociale en maatschappelijke kringen waarin ieder mens zich bevindt. Hoe meer cirkels, hoe groter de kans dat je mensen om je heen hebt die iets voor je kunnen betekenen als het even minder goed met je gaat. Andersom kun jij dan weer een ander behulpzaam zijn. Als je erover nadenkt, kom je al gauw tot een aantal cirkels: je gezin, buren, je sportclub, het koor, je (vrijwilligers) werk, de moeders bij de school, het café."

'Scherper', het weekblad voor Heusden, Drunen, Vlijmen, en Langstraat, plaatste een artikel geschreven door Annelies van der Sanden waarin de projectleider en coach bevlogen spreken over sociale en maatschappelijke kringen die dichter bij het gewone leven staan. Hoe worden burgers zo meer zelfredzaam? Lees hier het gehele artikel. 
Actueel
KREW, werk en scholing als onderdeel van RIBW Brabant, is verhuisd. Op de open dag op 21 november ...
RIBW Brabant is een unieke werkgever, aldus bestuursvoorzitter Marina Hesen. Zij vertelt over de ...
Schakelring ondersteunt ouderen met verzorging in woonzorgcentra en bij mensen thuis. De ...