Actueel

inspirerende levensverhalen verzameld in krachtenbundel

21 december 2015
Wethouders Hans Kokke (Tilburg), Margo Mulder (Heusden) en Marcelle Hendrickx (Tilburg) namen donderdag 17 december de Krachtenbundel in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst bij RIBW Brabant. Enkele wethouders uit de regio Hart van Brabant zijn op pad geweest om kwetsbare burgers van hun eigen gemeente persoonlijk te ontmoeten en hun levensverhalen vast te leggen.
uitreiking krachtenbundel Reëlle

Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. ‘De kracht van kwetsbaarheid’ bevat twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

professionals met beperking

Initiatiefnemer van de krachtenbundel is Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard, waar alleen professionals met een beperking werken. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Marieke reikte de openhartige verhalenvertellers allemaal een exemplaar uit .

krachtenbundels

Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio verspreiden De Krachtenbundel in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel. Deelnemende organisaties zijn: RIBW Brabant, Gemeente Heusden, Gemeente Tilburg, ZINTRI Zorggroep, Idris, Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant, AMO actieve opvang, Kompaan en de Bocht, Zorgcollectief Hart van Brabant, Regio Hart van Brabant, Zorgbelang Brabant en Stichting Handicap.

Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...