Wanneer KREW?

-Als je een werkritme (weer) wilt opbouwen
-Als je op zoek bent naar een (betaalde) baan
-Als je wilt ontdekken welke richting het beste bij je past qua scholing en/of werk
-Als je hulp wilt bij beroepskeuze en sollicitatie
-Als op zoek bent naar vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant of ergens anders
-Als je een WIA-, WAO- of Wajong- uitkering ontvangt, biedt RIBW Brabant re-integratie trajecten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar Werk’ aan in samenwerking met UWV.

Werken kun je leren

Weinig werkervaring? Dan kun je onder begeleiding van een leer-werkcoach aan de slag in een van de werkprojecten van RIBW Brabant. Je kunt werkervaring opdoen op een van onze kantoorlocaties, in de horeca of in productvervaardiging, zoals houten meubels maken, foto’s drukken op canvas en designlampen maken.

Een stap verder

Wie een goed arbeidsritme heeft opgebouwd, kan starten aan een individueel leer-werktraject. In deze fase ben je toe aan meer zelfstandigheid in het werk en/of overweeg je een opleiding. Samen met je leer-werkcoach ga je actief op zoek naar banen en/of opleidingen.

Weer aan het werk met IPS

Als je graag (weer) aan het werk wilt en je zoekt bijvoorbeeld extra begeleiding om je werk goed te kunnen doen dan is een traject Individuele Plaatsing en Steun (IPS) geschikt voor jou! IPS is een succesvolle re-integratiemethode om
mensen met een psychische aandoening te helpen bij het verkrijgen en behouden van betaald werk. De methode gaat uit van jouw wensen voor een baan en niet van wat een hulpverlener haalbaar vindt voor je. Je hoeft ook niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zoals een screening of verplichte training. Je gaat meteen aan de slag en doet zo ook meteen praktijkervaring op. Wil je meer weten over een IPS-traject? Mail dan naar ips@RIBWBrabant.nl.

Stages en leer-werkplekken

Het KREW-team heeft veel connecties met allerlei bedrijven en organisaties in de omgeving. Ze maken zich sterk om een stageplaats of leer-werkplek voor je te regelen. Uiteindelijk kun je bij allerlei bedrijven terechtkomen: in de horeca, bij een taxibedrijf, in een winkel… Er is veel mogelijk!

(Weer) aan de studie?

Ook hebben de leer-werkcoaches veel informatie over allerlei trainingen en opleidingen, zodat zij je gericht kunnen helpen met zoeken naar de juiste scholing. In deze oriëntatiefase ben je bezig met vragen als: welke richting wil je op? Is je cv op orde? Wil je werken, naar school of allebei?

KREW

De leer-werkcoaches van ons KREW-team kennen de verschillende fasen in het proces naar werk. Stap voor stap begeleiden ze jou naar zo zelfstandig mogelijk werk (betaald of vrijwillig) en – als je wilt – een geschikte opleiding. 

Neem contact op

Wil je weten of en hoe KREW iets voor jou als deelnemer, of voor jouw bedrijf, kan betekenen neem dan contact met ons op. Je kunt hiervoor bellen met Eva Heres op 06- 23943962 of per e-mail: EHeres@ribwbrabant.nl. Of met Katelijn Ardts via 06- 21206937 en per mail via KArdts@ribwbrabant.nl. We nemen graag de tijd voor een oriënterend gesprek.

KREW: werken en leren

YouTube thumbnail