Actueel

Lancering website Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg

30 maart 2016
Deze maand is de website van het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg, www.msstilburg.nl live gegaan.
MSS-1

RIBW Brabant maakt deel uit van het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg (MSS) samen met GGz Breburg, Novadic-Kentron en Thebe Thuisbegeleiding. Het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg is een initiatief van de gemeente Tilburg en helpt mensen op het psycho-sociale vlak; het kan hierbij gaan om mensen die eenzaam zijn, mensen met psychische problematiek, verslaving of ouderdomsproblemen en mensen die uit een opname komen en weer zelfstandig gaan wonen. Het doel van de samenwerking in het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg is om mensen te helpen participeren in de wijk, terugval te voorkomen of te ondersteunen bij rehabilitatie. Het MSS Tilburg is laagdrempelig en vrij toegankelijk, zo hoeven mensen niet in behandeling of zorg te zijn om ondersteuning te krijgen.

Het Maatschappelijk Steunsysteem is al langer actief binnen de gemeente Tilburg maar is pas recent ook online te raadplegen. Op de website is zowel informatie voor burgers als voor professionals te vinden. Er staan ervaringsverhalen beschreven zodat men kan zien wat het MSS Tilburg voor iemand kan betekenen en de contactpersonen met hun specifieke expertise worden duidelijk vermeld.

De samenwerking van de 4 organisaties binnen het steunsysteem is cruciaal. De verschillende kennis en expertise vanuit RIBW Brabant, GGz Breburg, Novadic Kentron, en Thebe Thuisbegeleiding zorgt voor een optimale ondersteuning van burgers om hun netwerk te versterken en ze weer op weg te helpen. Dit gebeurt veelal middels vrijwilligers en ervaringsdeskundigen die bij de betrokken organisaties zijn aangesloten. Ook met andere organisaties en professionals buiten het steunsysteem bestaat een nauwe samenwerking. Zo vormt het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg de schakel van zorg naar oplossing.

Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...