Actueel

Lees online ons magazine Basis

4 mei 2017
Tot voor kort was Basis een blad voor medewerkers en cliënten van RIBW Brabant. Het magazine wordt goed gewaardeerd: er kwam steeds meer vraag vanuit de wijkteams om het breder te verspreiden. Vandaar dat het nieuwste nummer ook is bedoeld voor naastbetrokkenen, buurtbewoners en familie, gemeentes en andere zorgorganisaties. Basis is nu ook online te lezen!
Nieuwe_Basis_online_lezen
Gasthoofdredacteur
De insteek van het blad blijft hetzelfde: de cliënt centraal, met aandacht voor zijn of haar sociale netwerk. Dat is ook wat we als organisatie willen uitdragen. Een cliënt is veel meer dan alleen een diagnose en een herstelproces. Daarom werken we vanaf nu met een gasthoofdredacteur. Steeds wisselend vragen we een van onze cliënten hiervoor: zijn of haar verhaal vormt het uitgangspunt van de artikelen.

Eerlijke inkijk
Dat maakt Basis een breed toegankelijk en voor iedereen aantrekkelijk blad. Het magazine geeft een eerlijke inkijk in het leven van mensen met psychische problemen. De hobbels die zij ervaren komen aan de orde, maar ook hun successen en (her)ontdekking van talenten. Want dat is precies waar ons werk over gaat: voor wie leert omgaan met de beperkingen opent zich een nieuwe wereld met mogelijkheden. Dat laat het verhaal van gasthoofdredacteur Guillermina in deze uitgave duidelijk zien.

Lees hier online de vernieuwde Basis
Actueel
Een goed landelijke voorbeeld en handreiking om wijkgericht sociale inclusie te verbeteren en ...
Op Wereldarmoededag in 2013 en in 2016 verscheen de armoedeglossy Quiet 500, als tegenhanger van de ...
Professionals werkzaam bij RIBW Alliantie en brancheorganisaties zoals VNG en Zorgverzekeraars ...