Actueel

Maaike vlogt over haar eerste stap naar Het Kiemuur

21 oktober 2019
"Ik had meerdere opties voor mezelf bedacht maar besloot om sámen met een vriendin naar Het Kiemuur te gaan." zegt Maaike, vrijwilliger bij Het Kiemuur. Maaike vertelt aan Angela, ervaringsdeskundige, welke afwegingen zij maakte om die eerste stap naar Het Kiemuur te zetten. Wat betekent dit steunpunt in de praktijk?
Angela vertelt over de expertise van de ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant en hun kennis over herstelprocessen. De eerste stap is vaak het moeilijkst. Maaike zette hem en vertelt daarover in de vlog. In een later stadium volgen nog twee vlogs op de facebookpagina van Het Kiemuur. 


Sociale inclusie en vermindert stigma

Het Kiemuur is een laagdrempelige inloop in de wijk voor mensen met een kwetsbaarheid op psychisch, sociaal, maatschappelijk en/of fysiek vlak. Als algemene basisvoorziening is het een steunpunt dicht bij de burger, waar zelfredzaamheid, participatie en netwerkversterking worden gestimuleerd. Het Kiemuur is een gratis toegankelijk inloop uurtje in de wijk en wordt gedraaid door ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. We zijn trots dat organisaties het benoemen als een goed landelijk voorbeeld en handreiking om wijkgericht sociale inclusie te verbeteren en stigma te verminderen, zie ons reeds eerder gedeelde artikel.

Benieuwd wat Het Kiemuur voor uw inwoners en/of voor u als zorgverlener kan betekenen? In twee magazines leest u wat Het Kiemuur inhoudt, hoe ervaringsdeskundigen samenwerken in de wijk en welke ondersteuning zij kunnen bieden aan gemeenten en verwijzers
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...