Actueel

RIBW Brabant biedt Tilburgers hulp in Maatschappelijk Steunsysteem (MSS)

25 juni 2015
Jaarlijks verhuizen mensen vanuit voorzieningen voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang naar een eigen, zelfstandige woning. Dit doen ze met of zonder begeleiding. Maar met alleen een dak boven het hoofd is deze groep vaak niet voldoende geholpen. Met een maatschappelijk steunsysteem (MSS) ondersteunen RIBW Brabant, Novadic-Kentron, Thebe begeleiding en GGZ Breburg deze Tilburgers om weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven.
RIBW Brabant PaolaNoordt
De afgelopen jaren is het MSS een begrip in Tilburg geworden. De meerwaarde voor burgers, hun omgeving, informele en formele zorgverleners wordt steeds beter zichtbaar. Samenwerking van de betrokken organisaties binnen het MSS wint daarbij aan belang. Juist de aanwezigheid van kennis en expertise vanuit verschillende organisaties zoals RIBW Brabant, Novadic-Kentron, GGZ Breburg en Thebe begeleiding maakt het mogelijk de gewenste ondersteuning te bieden en het netwerk van burgers te versterken. Hierbij is een grote rol weggelegd voor ervaringsdeskundigen en vrijwilligers.

Kwetsbaarheid is een kracht

Paola van den Noordt, ervaringsdeskundig medewerker senior, is voor RIBW Brabant contactpersoon voor MSS: “Vanuit mijn eigen ervaringen richt ik mij als contactpersoon namens RIBW Brabant voor het MSS in Tilburg op herstelondersteuning en versterken van zelfredzaamheid. Kwetsbaarheid is een kracht als je hem goed hanteert!”

klik hier voor de website
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...