Samenwerking

Participatiemogelijkheden bij organisaties bieden deelnemers de kans om zich te ontwikkelen, te groeien en mee te doen. Wij werken samen met verschillende ondernemingen en organisaties. Zij bieden cliënten een tijdelijke (leer-)werkplek en krijgen daar een gemotiveerde kracht voor terug. Een plek ook waar ze uitgedaagd worden om te groeien en waar ze mogen leren.

Goede redenen om een (leer-)werkplek beschikbaar te stellen

Het aan het werk helpen van een cliënt past perfect bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijdragen aan de ontwikkeling van iemand anders geeft betekenis en zin.
Ook voldoe je als organisatie zo aan de banenafspraak binnen de Participatiewet. Organisaties met meer dan 25 werknemers zijn namelijk verplicht om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Los van een quotum: je zoekt een collega vanwege zijn of haar persoonlijkheid. Vanwege zijn of haar talenten. Niet omdat het moet, maar omdat iedereen een kans verdient. 

De begeleiding vanuit RIBW Brabant

Uiteraard doen we er alles aan om u zo veel mogelijk te ‘ontzorgen’ als u een plaats aanbiedt aan één van onze deelnemers. Uitgangspunt voor de begeleiding is het maken van een match tussen de droom van de deelnemer en de ambitie van u als ondernemer. We kijken bijvoorbeeld samen met u naar de mogelijkheden voor een maatwerkplek. Wanneer een deelnemer wordt geplaatst, treden we op als intermediair tussen u en de deelnemer. Ook ondersteunen we op de werkvloer en beantwoorden we uw vragen over wet- en regelgeving.

Talenten ontwikkelen in stappen

Mensen kunnen op verschillende niveaus deel uitmaken van de maatschappij. Voor de een is het een grote stap om uit de veiligheid van het eigen huis te komen en mee te doen aan een activiteit in een wijkcentrum. Iemand anders is klaar voor vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Elke trede is bovendien gekoppeld aan een werkniveau, van basisonderwijs tot universiteit. Zo kan de cliënt samen met de werkgever vaststellen naar welke trede en welk niveau hij wil toegroeien. En welke tussenstappen daarvoor nodig zijn. Zo ontwikkelen cliënten zich stap voor stap naar het gewenste niveau. De participatiegraad van cliënten is dankzij de ladder bijna 100%: elke cliënt participeert op passend niveau.

Wilt u ook een (leer-)werkplek aanbieden?

Wij zijn altijd op zoek naar uitdagende en leuke (leer-)werkplekken. Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en de talenten van onze cliënten en deelnemers ontdekken? Vul dan nu het formulier in!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen