Vacatures bij RIBW Brabant:

Medewerker Financieel Bureau Brabant (Senior)

Wil jij met je professionele ervaring bijdragen aan het duurzame herstel van onze cliënten door ondersteuning te bieden aan gezonde financiën en administratie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
medewerker Financieel Bureau Brabant
Reageer vóór: 17 maart 2019 

Wat ga je doen als medewerker financieel Bureau Brabant? 

Cliënten van het Financieel Bureau Brabant hebben naast hun psychiatrische problematiek moeite met het op orde houden van de financiën en administratie. Als medewerker Financieel Bureau Brabant biedt je aan de cliënt en begeleider gedegen ondersteuning op dit gebied. Het budgetbeheer richt zich op gezonde financiën en het vergroten van de financiële zelfstandigheid van de cliënt. Indien nodig worden schulden geregeld. Daarnaast heeft de senior medewerker financieel bureau een service verlenende en adviserende positie naar begeleiders en cliënten op het gebied van budgetbeheer, belastingen, schuldhulpverlening en sociale zekerheidsvraagstukken. 

Visie RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om, lachen en huilen met elkaar en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. Dit geldt voor zowel onze zorgprofessionals als de professionals in een ondersteunende functie.

Wat heb je nodig? 

• Bij voorkeur een afgeronde en relevante opleiding op Hbo-niveau, zoals Hbo Sociaal Juridische Dienstverlening of vergelijkbaar;
• Aantoonbare werkervaring zoals bijvoorbeeld budgetbeheerder/budgetcoach, bewindvoerder, schuldhulpverlener of casemanager bij een uitkerende instantie;
• Affiniteit met de psychiatrie is een pré;
• Voldoende kennis, vaardigheden en werkervaring hebben om complexe financiële problematiek te regelen en de financiële zelfstandigheid van de cliënt te vergroten;
• Kennis van en ervaring met sociale en juridische regelgeving, belastingwetgeving, subsidiemogelijkheden, armoedebeleid, schuldhulpverlening, bijzondere bijstand en zicht op de sociale kaart;
• Kennis van en affiniteit met programma’s, zoals MS-Office, internet bankieren en voor beheer cliëntengelden;
• In staat zijn de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren;
• Een out of the box mentaliteit, bruggenbouwer en collegialiteit;
• In staat zijn om een relevant netwerk in het kader van de financiële hulpverlening op te bouwen en te onderhouden.
• Het betreft een uitdagende functie, waarbij appèl gedaan wordt op creativiteit en inventiviteit.

Wij bieden

• Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband waarvan de uren in overleg bepaald kunnen worden omdat we op zoek zijn naar meerdere medewerkers. Voor medewerkers van RIBW Brabant met een vast dienstverband blijft dit onverkort van kracht.
• De werkdagen en -tijden zijn nog nader te bepalen. Woensdag zal een verplichte werkdag zijn.
• Een dienstverband bij een werkgever die beloond is met het keurmerk ‘Beste werkgever’!
• Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!
• Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling
• De functie is ingeschaald in FWG 45 (€ 1.843 - € 3.135) bij een fulltime dienstverband).
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
• Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
• Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
• Uitnodigingen voor onze jaarlijkse super leuke personeels-, Sinterklaas- en Kerstfeesten.
• Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.  

En verder…. 

Wij zorgen graag goed voor onze medewerkers. Daarom zijn we lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit betekent onder meer dat je als (toekomstig) medewerker jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kunt ontwikkelen en je beter de regie houdt op je loopbaan.

Informatie?

Wil je meer weten over de functie of het team? Bel gewoon even met Lian Kloosterman, manager Financieel Bureau Brabant, telefoon: 06-12391437.
Meer weten over BRABANTWERKtZEKER? Check www.brabantwerktzeker.nl


Solliciteren

Ben je enthousiast over deze vacature? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV per e-mail PenO@ribwbrabant.nl - onder vermelding van het referentienummer 18235. De sluitingsdatum van deze vacature is 17 maart aanstaande. De gesprekken vinden plaats op 21 maart 2019.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt voor externe kandidaten onderdeel uit van de wervings- en selectieprocedure. Interne en herplaatsbare kandidaten die reageren op deze vacature hebben voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacatures bij RIBW Brabant:
Vanaf september 2019 hebben wij ruimte voor een daadkrachtige HBO communicatiestudent met veel ...
Een stevige en benaderbare manager die in de actuele dynamiek van de organisatie richting en ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...