Actueel

Raadslid maakt kennis met cliënten RIBW Brabant

21 november 2014
Eind november bezocht het Tilburgse raadslid Nell Schoenmakers (van partij ‘Lijst Nell Schoenmakers’) cliënten van RIBW Brabant tijdens een van haar werkbezoeken.
nell_schoenmakers_ontmoet_client_ribw_brabant

Schoenmakers is zich erg bewust van de grote veranderingen binnen de financiering van de zorg. Ze wilde graag kennismaken met een aantal van onze cliënten om een completer beeld te krijgen van de situatie. Ze werd tijdens dit bezoek gevolgd door het tv-programma Tilburg Spreekt.Tijdens het werkbezoek ontmoet ze een aantal van onze cliënten. Deze spreken openhartig over hun situatie: ze laten aan Schoenmakers zien dat er voor elke cliënt een gerichte aanpak nodig is. Ook heeft ze een gesprek met Chris van Geloven, relatiebeheerder bij RIBW Brabant. Hierin komt duidelijk naar voren dat RIBW Brabant zich zorgen maakt over de plannen van de gemeente. De gemeente wil het zogenaamde Toegangsteam inrichten. Dit orgaan regelt voortaan alle toewijzingen.

RIBW Brabant vraagt zich ernstig af of de noodzakelijke zorg dan wel op tijd voor cliënten kan worden geregeld. De gemeente redeneert als volgt: nu hebben alle organisaties een ‘eigen voordeur’ met eigen procedures. Dit zal verdwijnen met de komst van de toegangsmedewerkers. Van Geloven legt uit waarom RIBW Brabant veel haken en ogen ziet.

Actueel
Een cijfer om trots op te zijn. Uit Een 8,0: dat geven cliënten aan de begeleiding van RIBW ...
Een cijfer om trots op te zijn: cliënten geven een 8,0 aan de begeleiding van RIBW Brabant. ...
Maandag 11 maart van 16:00 - 19:30 uur is het Kansenmarkt in het ROC Tilburg, Wandelboslaan ...