Actueel

Start nieuwe klas Howie Brabant verschoven naar september

23 maart 2020
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige van Howie the Harp leer je jouw ervaring om te zetten naar ervaringskennis. Howie the Harp is er voor iedereen met een psychische kwetsbaarheid. Wil je jouw ervaring benutten om anderen te ondersteunen en wil je toewerken naar een betaalde baan? Neem één van de plekken van Howie Brabant die 24 september start en word professioneel ervaringsdeskundige!
We zien je graag bij de informatiebijeenkomst!

Pak je kans en word professioneel ervaringsdeskundige

Heb je interesse? Lees de compacte flyer meld je aan voor een van onze informatiebijeenkomsten aan de Taxandriaweg 8a in Waalwijk (volgens de RIVM maatregelen). Vanwege het coronavirus hebben we de start van het voorjaar verschoven naar 24 september.
Op maandag 6 april, maandag 20 april en woensdag 22 april en woensdag 29 april zijn er informatiebijeenkomsten in Waalwijk die om 10.00 uur starten met aansluitend een workshopronde en daarna selectiegesprekken. Aanmelden voor een van deze informatiebijeenkomsten kan door te mailen naar howietheharp@ribwbrabant.nl. Op onze website lees je hier meer over al onze trainingen waaronder Howie the Harp en Howie Moed op onze website.

Van cliënt naar student naar collega, hoe mooi is dat!?

Karin, Senior Trainer met ervaringsdeskundigheid, vertelt enthousiast: "Sinds twee jaar werkt ons team bestaande uit Esther, Brenda, Jolinda en ik bij de opleiding Howie The Harp. Deze eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundig medewerker is hard werken! Je start met 4 maanden theorie. Vier dagen per week ga je naar school en op vrijdag volg je een e-learning en heb je een reflectie van jezelf over de afgelopen week. Je zit in een klas klas samen  met 30 medestudenten met allemaal een psychische kwetsbaarheid. Het groepsproces, de herstelverhalen, de werkgevers vaardigheden die je traint en het aanbod van diversiteit van docenten en lesstof, maken dat je daarna de overstap kan maken om stage te gaan lopen. Je gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats.
Als coach is mijn werk erg leuk om te doen. Ik coach studenten door aan te sluiten bij de student, door te spiegelen, door afspraken te maken. Ieder mens is anders en dat vraagt ook om een diversiteit van aansluiten en coaching. Dat vind ik erg mooi van dit beroep. Ik werk vanuit intuïtie, kennis en ervaring. Hoe mooi is het als je van ver komt, jezelf door kan ontwikkelen. Van cliënt naar student naar collega. Ook ontstaan er vriendschappen tijdens de opleiding. Doordat je meerdere rollen gaat krijgen helpen die ook mee in jou ontwikkeling. Hoe mooi is dat!?"

Heb je vragen dan kun je bellen met Esther 06-20964765  of Karin 06-15560440. We horen je graag!
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...