lijst (22)

«
<
1
2
3
..
>
»
Gefilterd op: "werkprojecten KREW"

Sympathiek kerstgeschenk

28 september 2018

Veel werkgevers willen graag blijk geven van hun maatschappelijke betrokkenheid, onder meer via hun kerstpakketten. Zo ook Jolie Hasselman, Gemeente Oisterwijk, zij kozen vorig jaar voor een kerstgeschenk van Print Canvas.

tags: werkprojecten KREW

Lees meer >
werken-robinson-large

Dromen worden doelen: Robinson aan het werk als fietsenmaker

30 augustus 2018

“Robinson wilde altijd al fietsenmaker worden. Als leer-werkcoach begeleid ik hem inmiddels twee jaar en in die tijd heb ik hem enorm zien groeien. Robinson heeft nu een betaalde baan bij Tilburg Fietsen en hij volgt een BBL opleiding tot fietstechnicus. Talenten ontdekken, mensen in hun kracht zetten en weer zelfredzaam maken, dat zijn de onderdelen die mijn werk bij RIBW Brabant zo leuk maken."

tags: werkprojecten KREW

Lees meer >
KREWwerktvooru webmag

Nieuw webmagazine: KREW werkt voor u

6 februari 2018

Heeft u werk uit te besteden? Of zoekt u stagiairs/werknemers? Maak kennis met KREW, ons team rondom werk en scholing, en met onze cliënten!

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
LICHT workshop

Elke dag met plezier werken aan designproduct-lijn >LICHT

17 oktober 2017

In de werkplaats van RIBW Brabant produceren cliënten designverlichting naar ontwerp van Kiki van Eijk. De cliënten die door RIBW Brabant worden begeleid hebben een psychiatrische achtergrond, maar vooral ook ambities en talenten.

tags: werkprojecten KREW

Lees meer >
Stijn_Visser_KREW

Werken kun je leren

12 oktober 2017

Ben je op zoek naar werk maar vind je het lastig? Omdat je nog geen echte werkervaring hebt, of niet weet wat bij je past, of de juiste opleiding niet hebt? Maak dan kennis met het KREW-team: dit zijn 12 leer-werkcoaches die elke dag bezig zijn met werk in de breedste zin van het woord. “We geloven in de talenten van iedereen. Hier helpen we ze naar boven te halen.”

tags: leren, werkprojecten KREW

Lees meer >
Milaan_Social_Label_day_1_square

KREW aanwezig bij Designweek Milaan

5 april 2017

Van 4 tot 7 april zijn cliënten en medewerkers van onze werkplaats aan de Nimrodstraat in Tilburg aan het werk in Milaan geweest! Tijdens de Design Week demonstreerden zij in workshops hoe ze design-lampen en -kandelaars maken. Ze waren daar op verzoek van stichting Social Label, een landelijk platform dat investeert in zorg, werk en participatie. Lees hieronder de verslagen van deze bijzondere reis!

tags: De Werkplaats, leren, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Social Label brengt succes en verbinding

Productlijn Social Label brengt succes en nieuwe verbindingen

19 januari 2017

De producten van Social label vertellen een verhaal, vormen een middel om talenten te laten zien, om mensen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze maken. Via het samen ontwikkelen van een productlijn van Social label helpt leer-werkcoach Lilith daar waar mogelijk mee om een nieuwe werkomgeving te creëren met oog op variatie, instroom van nieuwe mensen en in de toekomst doorstroom naar deelnemende bedrijven. 

tags: werkprojecten KREW

Lees meer >
Social Label_LICHT-RenevanderHulst

Productlijn >LICHT van Social label en RIBW Brabant onthuld

25 oktober 2016

Afgelopen zondag 23 oktober presenteerden de begeleiders en makers van RIBW Brabant trots de gloednieuwe Social label productlijn >LICHT in samenwerking met ontwerper Kiki van Eijk. De lampen en kandelaars gemaakt van restanten leer en mooi fijn knoopwerk zijn vanaf nu te zien en te koop in de Werkwarenhuis shop van Social label.

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Omar met certificaat afgerond KREW Talent Program

"Welk beroep bij mij past ontdekte ik met hulp van mijn leer-werkcoach"

8 juli 2016

Omar studeerde aan de MBO-opleiding ICT toen hij ziek werd en werd opgenomen bij de GGZ. De behandeling sloeg aan en na een tijdje kreeg hij ontslag uit de instelling. Om hem thuis te helpen met de overgang en verder te bouwen aan een goede dagstructuur ging hij onder begeleiding aan de slag als medewerker groenvoorziening. Terwijl hij leerde omgaan met zijn kwetsbaarheden, realiseerde hij zich dat het misschien tijd was om andere keuzes in het leven te gaan maken. De leer-werkcoaches van KREW hielpen hem stappen zetten in de goede richting.

tags: werkprojecten KREW, zelfredzaamheid

Lees meer >
20160319 prijsuitreiking sbb

Trots op titel beste leerbedrijf van Nederland 2015

21 maart 2016

Directeur van SBB André Timmermans riep RIBW Brabant uit tot beste leerbedrijf 2015 op 18 maart tijdens Skills Heroes in Amsterdam RAI. De jury verwoordde het als volgt: "In tijden van krimp investeert het winnende bedrijf stevig in het opleiden van vaste werknemers en studenten. Zo steekt RIBW Brabant veel energie in het stage- en opleidingsbeleid. In de complexe omgeving waarin de studenten werken is begeleiding essentieel en daaraan besteedt het bedrijf veel aandacht. Het uitgangspunt is de eigen kracht en verantwoordelijkheid van individueel talent. Dit loopt als een rode draad door de organisatie." 

tags: leren, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
testyvonne

RIBW Brabant bij de laatste genomineerden ‘Beste Leerbedrijf’ en ‘Beste Praktijkopleiders’

9 februari 2016

De sectorwinnaars van de verkiezing ‘Beste Leerbedrijf’ en ‘beste Praktijkopleider 2015’ van “Beroepsonderwijs Bedrijfsleven” zijn bekend. Acht sectorkamers met daarin vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven hebben zich de afgelopen periode gebogen over de ingediende nominaties. Dit heeft geleid tot 8 genomineerde ‘Beste Leerbedrijven’ en 7 genomineerde ‘Beste Praktijkopleiders’. RIBW Brabant is één van de genomineerden!

tags: leren, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Rene van Trijp

Inzet ervaringsdeskundige professionals geeft goede voorbeeld

10 januari 2016

RIBW Brabant vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij: een belangrijke reden waarom er veel ervaringsdeskundigen werkzaam zijn. Onlangs werden we genoemd als een van de good practices van ‘Werkgevers gaan inclusief’, een programma van werkgeversvereniging AWVN dat werkgevers wil inspireren tot een inclusieve arbeidsmarkt. Welke voordelen zien we in het werken met ervaringsdeskundigen?

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Howievoorweb

UWV ziet kansen van Howie the Harp

2 november 2015

Van je ervaringen je kracht maken en zo anderen helpen bij hun herstelproces: dat leren cliënten van zorgorganisaties in de opleiding ‘Howie the Harp’, die wordt aangeboden door RIBW Brabant. Half september werd dit unieke opleidingscentrum geopend in Tilburg. Voor 15 studenten betaalt UWV het collegegeld: zij ontvangen een WIA- of Wajong-uitkering of zitten in de ziektewet. Waarom investeert UWV in deze bijzondere studenten?

tags: herstelondersteunende zorg, Howie the Harp, werkprojecten KREW

Lees meer >
werkwarenhuisvierkant_C_Rene van der Hulst

Social label: designproducten die ertoe doen

20 oktober 2015

RIBW Brabant gaat samenwerken met Stichting Social label voor een nieuwe productlijn die eind 2016 gelanceerd wordt. In de werkplaats van Piet Hein Eek presenteerde de stichting tijdens de Dutch Design Week op 18 oktober haar nieuwe partnership met RIBW Brabant en haar nieuwe productlijnen KOM (servies) en SHORT (kledinglijn).

tags: werkprojecten KREW

Lees meer >
beursvloer_2015

recordaantal matches tijdens Beursvloer Tilburg

15 oktober 2015

Tijdens de Beursvloer Tilburg 2015 is een recordaantal matches gemaakt tussen deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties waaronder RIBW Brabant.

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Beste_Werkgevers_logo_2015 PNG

RIBW Brabant behoort tot de Beste Werkgevers van Nederland

8 oktober 2015

Dit hebben Effectory en Intermediair op dinsdagmiddag 6 oktober bekendgemaakt in Theater Amsterdam. Medewerkers beoordeelden RIBW Brabant in het werkgeversonderzoek met een gemiddelde score van een 7,4. Hiermee eindigt RIBW Brabant op een 31ste plek in de Top 50 in de categorie minder dan 1000 medewerkers en mag zich een jaar lang Beste Werkgever noemen.

tags: RIBW Brabant, vrijwilligers, werkprojecten KREW

Lees meer >
20150925_fotoBD_copyright_Jeroen de Jong_Beeld Werkt

Brabants Dagblad: ‘Ervaringsdeskundige en cliënt: heilzame tandem’

1 oktober 2015

Ze gingen beiden door het diepste dal. Nu helpt de een de ander op de weg omhoog. ‘Paola heeft aan een paar woorden genoeg’. Recentelijk verscheen in het Brabants Dagblad een interview met RIBW cliënt Maaike en senior ervaringsdeskundige Paola.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, werkprojecten KREW

Lees meer >
inspriatielokalen-205-2

samenwerken in een wijkteam, (be)valt dat?

15 september 2015

De RIBW Alliantie wil innovaties aanjagen en een podium bieden om praktische kennis te delen. Daarom worden bijeenkomsten georganiseerd voor RIBW-medewerkers die de praktijk elke dag ervaren. Het eerste InspiratieLokaal heeft als thema ‘Samenwerken in of met een wijkteam, hoe (be)valt dat?’. Wat vinden RIBW-medewerkers er nou van om te werken in of met een wijkteam?

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
RIBW Brabant scoort dikke voldoende

RIBW Brabant krijgt een dikke voldoende van medewerkers

2 juli 2015

De betrokkenheid van onze medewerkers is van groot belang voor onze organisatie. Om meer inzicht te krijgen in de feedback en ideeën van medewerkers én deze in te kunnen zetten om de organisatie te verbeteren, voert onderzoeksbureau Effectory een tweejaarlijks medewerkeronderzoek uit bij RIBW Brabant. Maar liefst 79,2% procent van de RIBW Brabant-medewerkers vulde het onderzoek dit jaar in, een respons die resulteerde in een gemiddelde score van een 7,4!

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >

Veranderingen binnen Centra voor Activiteiten en Arbeid

11 juni 2015

De verschuiving van Nederland als verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij heeft consequenties op allerlei terreinen en dus ook voor RIBW Brabant. De overheid wil dat alle mensen daadwerkelijk onderdeel zijn van de samenleving. Dit sluit ook aan op onze visie. RIBW Brabant wil dat cliënten meedoen in de samenleving. Niet leven in de marge van het gewone leven, maar er middenin. Dat betekent ook leren, talenten ontwikkelen en werken. Liefst in een reguliere en betaalde baan en als dat niet lukt op een andere zinvolle manier.

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW, Wmo

Lees meer >
beschut werken in Tilburg 230br

'Anders' beschut werken in Tilburg

29 oktober 2014

De gemeente Tilburg komt met een alternatief voor beschut werk. Daar liggen vooral sociale redenen aan ten grondslag, laat de Tilburgse beleidsmedewerker Arbeidsmarkt Marc Bevers weten.

tags: werkprojecten KREW

Lees meer >
afbeelding_kledingwinkel_ribw_brabant

Jong @work: hét adres voor betaalbare kleding!

29 juni 2014

De kledingwinkel van jong @work doet het prima! De winkel is onderdeel van het project van RIBW Brabant waarbij jongeren werkzaam zijn in een tweedehands kledingwinkel. Dit project is erop gericht op jongeren zelfredzaam te maken. Een echte omgeving met een serieus doel helpt daarbij.

tags: werkprojecten KREW, zelfredzaamheid

Lees meer >
«
<
1
2
3
..
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliƫntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >