lijst (9)

«
<
1
2
>
»
Gefilterd op: "wonen"

Werkbezoek vier gemeentes uit de regio Hart van Brabant

7 december 2018

Op de vroege ochtend van woensdag 5 december brachten wethouders en beleidsmakers van de gemeente Dongen, Gilze-Rijen, Hilvarenbeek en Tilburg uit de regio Hart van Brabant een bezoek aan RIBW Brabant. Zij maakten op deze dag een rondje langs het zorgveld in de regio. Onze organisatie stond als eerste op het programma, bekijk de sfeerimpressie hier.

tags: RIBW Brabant, wijkgericht werken, wonen

Lees meer >
M_Verheijen_RIBW

“Denk niet te licht over psychische problemen”

8 februari 2018

“Ik merk door mijn werk in de ggz dat er nog veel vooroordelen leven over mensen met een psychische aandoening.” Begeleider Mark Verheijen pleit voor meer begrip.

tags: herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, wonen

Lees meer >
markvierkantklein

“Soms moet ik een grote mond incasseren”

23 november 2017

Succesvol op eigen benen kunnen staan is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Mark Verheijen (25) helpt in zijn functie als begeleidingsmedewerker bij RIBW Brabant jongeren van 16 tot 27 jaar om zelfstandig te worden. Binnen een begeleide woonvorm volgen deze cliënten, die een psychiatrische achtergrond hebben, een woontraining om zelfstandig te kunnen wonen.

tags: wonen

Lees meer >
beschermd_wonen_ribw_brabant_vierkant

Onze begeleiders helpen: thuis of bij beschermd wonen

22 november 2017

Iedereen vindt het belangrijk om prettig te wonen en te leven. Door psychiatrische problematiek kan het (tijdelijk) te zwaar zijn om alles helemaal zelf te regelen. Onze begeleiders ondersteunen cliënten in dat geval op allerlei praktische manieren in het dagelijkse leven. Dat doen ze doelgericht: niet meer dan noodzakelijk, niet minder dan verantwoord. Ze bieden herstelondersteunende zorg bij uiteenlopende levensvragen over herstel, gezondheid, sociale relaties, werk/daginvulling en financiën/administratie. Met als doel: zoveel mogelijk zelfredzaamheid voor elke cliënt.

tags: herstelondersteunende zorg, wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >
foto Jan van Eijndhoven/Beeld werkt

Zelfstandig wonen in de wijk

3 januari 2017

Meer zelfstandig wonen en minder beschermd wonen. Die verschuiving zal zich komende jaren bij RIBW Brabant verder doorzetten, mits haalbaar. In het Brabants Dagblad verscheen een artikel waarin cliënten Chrissy, Wilna en Mari vertellen over wonen bij RIBW Brabant.

tags: RIBW Brabant, wonen

Lees meer >
Advies Cie Dannenberg vierkant

Aanbevelingen toekomst van beschermd en begeleid wonen

24 augustus 2016

Leden van de centrale cliëntenraden van de 22 RIBW's komen jaarlijks bij elkaar tijdens een landelijke ontmoetingsdag. Tijdens de zesde editie van dit jaar werd onder andere het advies van de commissie Dannenberg besproken. Ook leden vanuit onze cliëntenraad waren aanwezig om vanuit hun expertise mee te denken over de mogelijkheden en uitdagingen binnen het veranderende landschap van het beschermd wonen.

tags: nieuws van cliëntenraad, RIBW Alliantie, Wmo, wonen

Lees meer >
boris_web_klein

"Beschermd wonen gaf mij rust en vertrouwen"

14 augustus 2015

Boris ontving tijdelijk begeleiding van onze medewerkers via beschermd wonen en leerde stap voor stap omgaan met de problemen die hij in verband met autisme ervoer. “Omgaan met anderen bezorgde me spanning. Dan kon ik niet meer goed nadenken en trok ik me terug. Nadat het een aantal jaren geleden niet zo goed met me ging en ik emotioneel behoorlijk in de put raakte, ben ik in een woning van RIBW Brabant terecht gekomen.” 

tags: herstelondersteunende zorg, resultaatsturing, wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >
Keesomstraat (9) klein

Gezond op jezelf wonen

15 juni 2015

Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Onder dit motto opent RIBW Brabant op 1 juli een nieuwe locatie waar jongeren kunnen wonen met begeleiding, en ook een zelfstandigheidstraining krijgen. Robert van Baast, teammanager bij RIBW Brabant, over het wat en hoe van dit bijzondere woonproject.

tags: RIBW Brabant, wonen

Lees meer >
Angelique zelfstandig wonen

“Eindelijk weer mijn eigen stekkie”

2 februari 2015

Sinds 1 januari heeft de gemeente Tilburg nieuwe taken op het gebied van jeugd, werk en zorg. Door middel van een advertentiecampagne geeft de gemeente aandacht aan deze veranderingen en hoe mensen ermee omgaan. In huis-aan-huiskrant Stadsnieuws van 17 januari worden de ervaringen van een cliënt van RIBW Brabant belicht. Na een moeilijke periode in haar leven woont ze weer zelfstandig.

tags: wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >
«
<
1
2
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >