lijst (14)

«
<
1
2
3
>
»
Gefilterd op: "gezondheid"

Lees het webmagazine 'Iedereen doet mee'

5 januari 2018

Marina Hesen, bestuursvoorzitter van RIBW Brabant, is duidelijk over onze visie in dit speciale webmagazine: iedereen doet mee!

tags: gezondheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, RIBW Brabant

Lees meer >
Stefan genomineerd als Vrijwilliger van 2017

Hard werken wordt beloond

9 november 2017

Werd onze genomineerde Stefan Vrijwilliger van het jaar 2017? Een spannende maar feestelijke avond!

tags: gezondheid, vrijwilligers, zelfredzaamheid

Lees meer >
Gezonde_voeding_MenI

Goed in je vel door gezond eten

5 oktober 2017

Het ontbijt sloeg ze over en de frietboer had een goede klant aan haar. Lange tijd geloofde Ilona (50) het wel met regelmatig en gezond eten. Totdat ze begin dit jaar ontdekte dat goede voeding haar veel meer energie gaf. Ze voelde zich fitter worden en zat beter in haar vel. “Nooit geweten dat eten zo belangrijk kan zijn voor hoe je je voelt. Mijn lusteloosheid is weg en ik heb een veel positievere houding.”

tags: gezondheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant

Lees meer >
Vrijwilliger_van_het_jaar

Vrijwilliger van het Jaar: stem op Stefan!

30 september 2017

Bijzonder nieuws: onze cliënt Stefan is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar! De gemeente Tilburg reikt elk jaar Vrijwilligersprijzen uit: een prijs aan een organisatie en een prijs aan een persoon, die de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ krijgt. Een jury selecteert per prijs slechts drie kandidaten, en Stefan is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar. Alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout mogen stemmen: klik hier om je stem uit te brengen op Stefan!

tags: gezondheid, vrijwilligers, zelfredzaamheid

Lees meer >
Paul_2_RB

Van blowen naar bodybuilding

28 september 2017

Paul woont sinds april 2016 beschermd bij RIBW Brabant. Hij merkte hoe sport zijn leven veranderde. In een eerder artikel kwam hij aan het woord samen met Bastiaan Brabers, begeleider en aandachtsfunctionaris voor sport binnen RIBW. Nu vertelt Paul zelf verder: hoe lukte het hem om aan het sporten (en een gezonde leefstijl) te komen? En waarom werkt het zo goed, lichamelijk en geestelijk?

tags: gezondheid

Lees meer >
sport-als-natuurlijk-medicijn-P

“Sport is nu mijn antidepressiva”

20 september 2017

Van 105 naar 71 kilo en nog steeds geen medicatie nodig. Dat is het resultaat dat Paul bereikte door van sport een vast onderdeel te maken in zijn leven. Bastiaan Brabers, begeleider en aandachtsfunctionaris voor sport binnen RIBW, ondersteunt mensen als Paul. Hij heeft een duidelijke missie: iedereen binnen RIBW aan het sporten krijgen. “Een goedkope therapie met mooie resultaten, waar wachten we nog op?”

tags: gezondheid, herstelondersteunende zorg

Lees meer >

Zoek de actie op: sporten binnen RIBW Brabant

19 september 2017

Nog goede voornemens voor de herfst? Denk eens aan (meer) bewegen en sporten! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt. Toch is iedereen die ermee aan de slag gaat het erover eens: je voelt je heel anders en veel beter als je wél van de bank af komt. Hieronder vind je een lijst met sporten en bewegingsactiviteiten die RIBW Brabant worden georganiseerd. Je kunt altijd een keertje komen kijken om de sfeer te proeven en te zien wat er gebeurt. Zit er iets voor jou bij?

tags: gezondheid

Lees meer >
Stigma_bustour

Tilburg Ten Miles, doe jij ook mee?

19 juli 2017

RIBW Brabant ziet de CZ Tilburg Ten Miles als de ideale manier om mensen sportief bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen onder andere op zaterdag meedoen aan de wandeltocht en op zondag aan het hoofdonderdeel de Ten Miles. Nieuw dit jaar: bezoek de Stigmabus!

tags: ervaringsdeskundigheid, gezondheid, RIBW Brabant

Lees meer >
Stefan werkt met begeleiding aan zijn discipline en structuur

“Samen sporten hielp mij een depressie te overwinnen”

15 november 2016

Psychische problemen kunnen hun weerslag hebben op de lichamelijke gezondheid en vice versa. Met ondersteuning van begeleidingsmedewerker Bastiaan lukte het Stefan om in beweging te komen en beter om te gaan met zijn kwetsbaarheden.

tags: gezondheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
Sander woont weer zelfstandig en werkt aan zijn droom

“Dankzij begeleiding durf ik weer zelfstandig keuzes te maken"

1 november 2016

Het liefst start Sander later zijn eigen horecabedrijf. Het klappen van de zweep leert hij momenteel bij maar liefst twee werkgevers en een opleider. “Op dinsdag en woensdag bedien ik de gasten van Restaurant De Koning. Op vrijdag tot en met zondag verzorg ik de klanten in het restaurant van woonwarenhuis Woonexpress. En ik volg een dag per week lessen bij Prins Heerlijk.” Een druk bestaan dus, waarvan hij een paar jaar geleden niet had durven dromen.

tags: gezondheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
Genieve werkt met begeleiding aan haar lichamelijke gezondheid

“Ik heb de balans tussen lichaam en geest hervonden”

13 september 2016

Psychische problemen kunnen hun weerslag hebben op de lichamelijke gezondheid en vice versa. Met ondersteuning van begeleidingsmedewerker Bastiaan lukte het Genevieve om in beweging te komen en haar beperkingen te overwinnen.

tags: gezondheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
20150903_tenmiles

Cliënten lopen zich warm voor de Tilburg Ten Miles

3 september 2015

Een tiental cliënten van RIBW Brabant beproeft op zondag 6 september hun uithoudingsvermogen tijdens de Tilburg Ten Miles. Begeleidingsmedewerker en hardlooptrainer Ruud Brosens: “Aanstaande zondag de finish halen is voor hen de kers op de taart van een periode hard werken.”

tags: gezondheid

Lees meer >

Stap voor stap beginnen met hardlopen

1 april 2015

Beginnen met hardlopen kan best lastig zijn. Hoe ver, hard en lang moet je rennen? Cliënten van RIBW Brabant die zin hebben om in beweging te komen maar het moeilijk vinden om daar alleen aan te beginnen kunnen vanaf maandag 13 april april 2015 mee doen met begeleide hardlooptrainingen. Onder begeleiding van ervaren trainer Ruud Brosens kunnen ze wekelijks trainen in stadspark Het Wandelbos in Tilburg.

tags: gezondheid

Lees meer >
zaalvoetbal

Cliënten RIBW Brabant met vijf teams bij ‘Meer dan sport’-toernooi

25 maart 2015

Genoeg sportiviteit bij cliënten van RIBW Brabant: aanstaande vrijdag 27 maart doen er maar liefst vier zaalvoetbalteams en een zaalvolleybalteam mee met het ‘Meer dan sport-toernooi’ bij het Tilburg University Sports Center. Het toernooi is opgezet om de cliënten van verschillende zorgorganisaties uit de omgeving de kans te bieden om zich met elkaar te meten in een sportieve en begeleide omgeving.

tags: gezondheid

Lees meer >
«
<
1
2
3
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliƫntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >