lijst (76)

«
<
1
2
3
4
5
..
>
»
Gefilterd op: "RIBW Brabant"

Opening 20e Kiemuur: "Met een luisterend oor en begrip kom je een heel eind."

11 januari 2019

Marijo Immink (Wethouder Wmo, Welzijn, Jeugd en Sport, gemeente Goirle ) mengt zich tussen de bezoekers en geeft ze stuk voor stuk een handje voor een korte kennismaking. In Mainframe in Goirle, in de zitkamer en in de grote zaal hangen ballonnen en slingers en op de achtergrond hoor je de piano spelen. De opening van het 20e Kiemuur in de regio Hart van Brabant is bijna een feit. In de ruimte waar Het Kiemuur zelf elke woensdag zal plaatsvinden is het druk want daar maakt de Lokale Omroep Goirle opnames van Marie-Louise (Bij Wies) en Sandra (Het Kiemuur).

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, sociale relaties

Lees meer >
afbeelding bij samenvatting Werkbezoek (1)

Werkbezoek vier gemeentes uit de regio Hart van Brabant

7 december 2018

Op de vroege ochtend van woensdag 5 december brachten wethouders en beleidsmakers van de gemeente Dongen, Gilze-Rijen, Hilvarenbeek en Tilburg uit de regio Hart van Brabant een bezoek aan RIBW Brabant. Zij maakten op deze dag een rondje langs het zorgveld in de regio. Onze organisatie stond als eerste op het programma, bekijk de sfeerimpressie hier.

tags: RIBW Brabant, wijkgericht werken, wonen

Lees meer >
waalwijks lab klein

Trots op samenwerking met en gunningen van gemeente Waalwijk en Loon op Zand

22 november 2018

Gemeente Waalwijk werkt aan een integrale aanpak in de zorg en ondersteuning zodat inwoners de hulp krijgen die ze nodig hebben. Samen met aanbieders wordt gewerkt aan de koers te kiezen. RIBW Brabant werkt hier graag en trots aan mee. Graag omdat we willen dat cliënten meedoen in een inclusieve samenleving en trots omdat RIBW Brabant in Waalwijk en Loon op Zand gunningen heeft voor Wmo begeleiding.

tags: RIBW Brabant, Wmo

Lees meer >
pascal-de-jong-geslaagd-BBL

Succes uit eigen kweekvijver

13 februari 2018

"Wij zijn erg blij met deze ‘eigen kweekvijver’ voor medewerkers." RIBW Brabant startte in 2015 met het opleiden van de eerste BBL-student. Dit was Pascal de Jong; hij heeft nu een baan bij RIBW Brabant. Hopelijk volgen er nog meer studenten die we op deze manier aan ons kunnen binden. 

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
M_Verheijen_RIBW

“Denk niet te licht over psychische problemen”

8 februari 2018

“Ik merk door mijn werk in de ggz dat er nog veel vooroordelen leven over mensen met een psychische aandoening.” Begeleider Mark Verheijen pleit voor meer begrip.

tags: herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, wonen

Lees meer >
KREWwerktvooru webmag

Nieuw webmagazine: KREW werkt voor u

6 februari 2018

Heeft u werk uit te besteden? Of zoekt u stagiairs/werknemers? Maak kennis met KREW, ons team rondom werk en scholing, en met onze cliënten!

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
20161212-Marina-Hesen

Lees het webmagazine 'Iedereen doet mee'

5 januari 2018

Marina Hesen, bestuursvoorzitter van RIBW Brabant, is duidelijk over onze visie in dit speciale webmagazine: iedereen doet mee!

tags: gezondheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, RIBW Brabant

Lees meer >
herstelondersteunende-zorg-kennis-van-zaken-vierkant

Kennis van zaken

21 december 2017

RIBW Brabant heeft al meer dan 30 jaar ervaring met psychiatrie en complexe psychische problematiek. Hierbij werken we met professionele, bewezen methodieken, onder meer de IRB, het Triade-model, Competentiegericht werken, Wraparound Care-model en Familie als bondgenoot.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
JJoosten

"Goede ondersteuning geven? Eerst vertrouwen winnen"

15 december 2017

Johnnie Joosten is begeleider in een Tilburgs RIBW-wijkteam. Samen met collega’s begeleidt hij buurtbewoners met psychiatrische problemen, die heel verschillend zijn. “Depressie, autisme en ADHD komen veel voor, daarnaast zijn er ook steeds meer gezinnen met meerdere problemen die voortkomen uit psychische problemen, zoals verslavingen en schulden.” Wat houdt zijn werk als begeleider in?

tags: herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, wijkgericht werken

Lees meer >
mbo-stagiaires-vierkant

Voorlichting aan scholieren

14 november 2017

Open dagen bij het MBO waarin we vertellen over de praktijk van ons werk. 

tags: leren, RIBW Brabant

Lees meer >
Gezonde_voeding_MenI

Goed in je vel door gezond eten

5 oktober 2017

Het ontbijt sloeg ze over en de frietboer had een goede klant aan haar. Lange tijd geloofde Ilona (50) het wel met regelmatig en gezond eten. Totdat ze begin dit jaar ontdekte dat goede voeding haar veel meer energie gaf. Ze voelde zich fitter worden en zat beter in haar vel. “Nooit geweten dat eten zo belangrijk kan zijn voor hoe je je voelt. Mijn lusteloosheid is weg en ik heb een veel positievere houding.”

tags: gezondheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant

Lees meer >
BW-3ster

RIBW Brabant is Beste Werkgever met topscore

12 september 2017

12 september 2017
De komende twee jaar mag RIBW Brabant zich een 3-sterren-Beste Werkgever binnen de GGZ noemen! RIBW Brabant behaalde een score van 7,25. Dat is ruim boven het gemiddelde in de branche (6,73) en goed voor het maximale aantal van drie sterren. Een topscore: slechts zes andere organisaties in de GGZ kregen ook drie sterren toegekend.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Verrijkingsdag_2017_Samen_in_Verbondenheid

Verrijkingsdag 2017 'Samen in Verbondenheid'

8 september 2017

Kom donderdag 28 september naar de 3e Verrijkingsdag in Wijkcentrum De Poorten in Tilburg! Cliënten, vrijwilligers en professionals van diverse zorgorganisaties zetten zich weer in om een bruisende, leuke en leerzame dag te verzorgen.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant

Lees meer >
Verrijkingsdag_2017_Samen_in_Verbondenheid

Verrijkingsdag 2017 'Samen in Verbondenheid'

8 september 2017

Donderdag 28 september vindt de 3e Verrijkingsdag plaats in Wijkcentrum De Poorten in Tilburg! Cliënten, vrijwilligers en professionals van diverse zorgorganisaties zetten zich weer in om een bruisende, leuke en leerzame dag te verzorgen.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant

Lees meer >
CTO_rapportcijfer

Hoog rapportcijfer en meningen van cliënten omzetten in verbeteringen

22 augustus 2017

Een 7,8: dat geven cliënten aan de begeleiding van RIBW Brabant! In februari meldden we dit al trots. Naast dit rapportcijfer hebben 335 cliënten hun mening gegeven over twaalf thema’s, waaronder het thema ‘bereikbaarheid van begeleiding’ en ‘familie en naasten’. 

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Stigma_bustour

Aandacht voor stigma tijdens CZ Tilburg Ten Miles

25 juli 2017

RIBW Brabant doet mee aan de CZ Tilburg Ten Miles op zaterdag 2 en zondag 3 september. Verschillende teams, die bestaan uit medewerkers en cliënten, nemen gezamenlijk deel aan de wandeltocht en/of de wedstrijd op zondag. Bovendien is RIBW Brabant, samen met Zorgbelang Brabant, aanwezig in een opvallende bus om aandacht te vragen voor leven met een psychische aandoening.

tags: ervaringsdeskundigheid, RIBW Brabant

Lees meer >
Stigma_bustour

Tilburg Ten Miles, doe jij ook mee?

19 juli 2017

RIBW Brabant ziet de CZ Tilburg Ten Miles als de ideale manier om mensen sportief bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen onder andere op zaterdag meedoen aan de wandeltocht en op zondag aan het hoofdonderdeel de Ten Miles. Nieuw dit jaar: bezoek de Stigmabus!

tags: ervaringsdeskundigheid, gezondheid, RIBW Brabant

Lees meer >
Mirella_Minkman_RIBW

Bijzonder hoogleraar Minkman nieuw lid Raad van Toezicht

13 juli 2017

Per 1 augustus a.s. treedt Mirella Minkman toe tot de Raad van Toezicht van RIBW Brabant. Mirella is directeur Innovatie en Onderzoek bij Vilans en bijzonder hoogleraar bij Tias School for Business and Society. Zij is ook toezichthouder bij Inovum, een ouderenzorgorganisatie.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Sanne_Marcel_square

Gewoon in gesprek gaan

11 juli 2017

“Ik bekijk eigenlijk nooit meer vooraf een dossier voor de diagnose”, zegt begeleider Sanne. Het gaat om de mens erachter. 

tags: ervaringsdeskundigheid, RIBW Brabant

Lees meer >
Folder Hulpverlener met ervaring

Nieuw: Cursus Hulpverlener met ervaring

30 juni 2017

Ontdek met deze cursus of jij als hulpverlener je eigen ervaringen met herstel wilt inzetten! Als je zelf ook ervaring hebt met psychische kwetsbaarheid, wil je wellicht onderzoeken of je deze bewust kunt en wilt inzetten in je hulpverlenende functie. Deze oriëntatiecursus bied je de handvatten om dit te ontdekken.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant

Lees meer >
Bacha_ Lysanne_ED

"Samen optrekken levert beter inzicht op"

23 juni 2017

Bij RIBW Brabant werken ervaringsdeskundigen en begeleiders samen om cliënten te helpen herstellen van hun psychische kwetsbaarheid. Bacha Toumi en Lysanne van Vugt trekken hierin regelmatig samen op. Bacha is ervaringsdeskundige, Lysanne werkt als begeleidingsmedewerker.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant

Lees meer >
Howie_the_Harp_congres_juni

29 juni: Howie the Harp-congres 'Ervaring werkt'

12 mei 2017

De Howie the Harp™-opleiding tot ervaringsdeskundige bestaat vijf jaar in Nederland! Dat wordt gevierd met een congres op 29 juni in Arnhem. Dit congres staat in het teken van 'Ervaring werkt' en is bijzonder interessant voor professionals die op zoek zijn naar mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond.

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
Paola_video_verward_gedrag

‘Herstellen van verward gedrag is goed mogelijk’

2 mei 2017

Agressie en gevaarlijke situaties: daar denken veel mensen als eerste aan bij de term ‘verward gedrag’. Maar de werkelijkheid is anders: bij het merendeel van de mensen met dit gedrag is juist helemaal geen sprake van gevaar. Daarom vertelt Paola van den Noordt, ervaringsdeskundig projectleider bij RIBW Brabant, haar eigen verhaal in een video van het landelijk Schakelteam Personen met verward gedrag.

tags: ervaringsdeskundigheid, RIBW Brabant

Lees meer >
CTO_rapportcijfer

Cliënten geven hoog rapportcijfer aan RIBW Brabant

18 april 2017

Een 7,8: dat geven cliënten aan de begeleiding van RIBW Brabant! Dit bleek uit de enquête onder cliënten die in december 2016 is uitgevoerd. Dit zogeheten cliënttevredenheidsonderzoek is volledig anoniem en bestaat, naast het algemene rapportcijfer, uit een aantal vragen over de begeleiding die zij ontvangen. Maar het blijft niet bij cijfers verzamelen: “Zaken die beter kunnen, worden opgepakt door de teams.”

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Milaan_Social_Label_day_1_square

KREW aanwezig bij Designweek Milaan

5 april 2017

Van 4 tot 7 april zijn cliënten en medewerkers van onze werkplaats aan de Nimrodstraat in Tilburg aan het werk in Milaan geweest! Tijdens de Design Week demonstreerden zij in workshops hoe ze design-lampen en -kandelaars maken. Ze waren daar op verzoek van stichting Social Label, een landelijk platform dat investeert in zorg, werk en participatie. Lees hieronder de verslagen van deze bijzondere reis!

tags: De Werkplaats, leren, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
open-dag-2017-3

Terugblik Open dag

21 maart 2017

Stel dat iedereen op dezelfde manier om zou gaan met mensen die psychische problemen hebben als met mensen die lijden aan lichamelijke problemen? Dat het normaal zou zijn om hier met elkaar over te praten. Hoe zou de wereld er dan uit zien? Deze vraag stond centraal tijdens de open dag van RIBW Brabant op zaterdag 18 maart.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Marina-Hesen-raad-van-bestuur-RIBW-Brabant-online

Kennismaking met Marina Hesen

18 maart 2017

"Betrokkenheid en bevlogenheid. In de korte tijd dat ik nu voorzitter ben van de Raad van Bestuur van RIBW Brabant, zijn dit twee eigenschappen die ik overal tegenkom en ervaar binnen onze organisatie. Hier klopt een groot hart voor kwetsbare mensen, in combinatie met gedegen kennis van zaken wat betreft begeleiding en ondersteuning."

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Bekijk de uitzending van Samen Sterk van SBS6

RIBW Brabant in SBS6-programma Samen Sterk

10 maart 2017

Nieuwsgierig naar het dagelijkse werk van begeleiders van RIBW Brabant? Kijk dan naar het SBS6-programma Samen Sterk dat zaterdag 11 maart werd uitgezonden! Hierin komen enkele van onze begeleiders en hun cliënten aan het woord om te vertellen over onze ‘herstelondersteunende zorg’. Hoe ziet die zorg eruit in de praktijk? Op welke manieren ondersteunen wij cliënten bij het bereiken van hun persoonlijke doelen, zodat zij een zinvol bestaan kunnen opbouwen? Het programma geeft een goede inkijk in de wisselwerking tussen begeleiders en cliënten.


tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Open dag 19 maart 2017 met lezing Sofie van den Enk

Open Dag 2017 in het teken van (on)begrip

17 februari 2017


´Doe jij effe normaal´

Doe jij effe normaal, dat krijgt iedereen weleens te horen. Maar wat als normaal doen niet meer vanzelf gaat? Wanneer je last hebt van depressie, angst- of gedragsproblemen of een stemmingsstoornis?… Het is snel en makkelijk om hier vooroordelen over te hebben. En jij? Doe jij eraan mee?
Kom naar onze Open Dag op zaterdag 18 maart en hoor de
echte verhalen van onze ervaringsdeskundigen, experts en
tv-presentatrice Sofie van den Enk!

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
foto Jan van Eijndhoven/Beeld werkt

Zelfstandig wonen in de wijk

3 januari 2017

Meer zelfstandig wonen en minder beschermd wonen. Die verschuiving zal zich komende jaren bij RIBW Brabant verder doorzetten, mits haalbaar. In het Brabants Dagblad verscheen een artikel waarin cliënten Chrissy, Wilna en Mari vertellen over wonen bij RIBW Brabant.

tags: RIBW Brabant, wonen

Lees meer >
cliniclowns-overhandiging-ellenbouwen

CliniClowns neemt donatie in ontvangst van medewerkers en cliënten RIBW Brabant

13 december 2016

Leo van Tilborg, voorzitter cliëntenraad RIBW Brabant, overhandigde tijdens een feestelijke bijeenkomst een cheque voor €2125,- aan Ellen Bouwen, ambassadrice van CliniClowns Nederland. Deze donatie werd gedaan namens de cliënten en medewerkers die ervoor gekozen hebben om de waarde van hun kerstgeschenk te doneren aan dit goede doel.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
marina-hesen-nieuwe-voorzitter-RVB

Marina Hesen nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

13 december 2016

Per 1 maart 2017 start Marina Hesen als onze nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze volgt Carla Lasonder op, die per 1 november gestart is als nieuwe bestuurder van Vivent.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Social Label_LICHT-RenevanderHulst

Productlijn >LICHT van Social label en RIBW Brabant onthuld

25 oktober 2016

Afgelopen zondag 23 oktober presenteerden de begeleiders en makers van RIBW Brabant trots de gloednieuwe Social label productlijn >LICHT in samenwerking met ontwerper Kiki van Eijk. De lampen en kandelaars gemaakt van restanten leer en mooi fijn knoopwerk zijn vanaf nu te zien en te koop in de Werkwarenhuis shop van Social label.

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
HTH-logo-72dpi

Nieuwsbrief Howie the Harp juli 2016

2 augustus 2016

Vier keer per jaar verschijnt de digitale nieuwsbrief van Howie the Harp™ NL. Lees hier de tweede editie van juli 2016 met een succesverhaal van een student uit Tilburg. Op 3 oktober start in Tilburg de tweede lichting van de éénjarige opleiding tot ervaringsdeskundige.

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
Carla Lasonder website

Carla Lasonder neemt afscheid als bestuurder RIBW Brabant

26 juli 2016

Per 1 november 2016 vertrekt Carla Lasonder als bestuurder bij RIBW Brabant. Zij neemt een nieuwe uitdaging aan als bestuurder van ouderenorganisatie Vivent in ‘s-Hertogenbosch.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
donkerlicht20_nillsvangemert

Deelname Social Run gesteund met opbrengst dichtbundel

12 juli 2016

Voor elke dichtbundel van DonkerLicht 2.0 die vanaf vandaag wordt verkocht, doneert schrijver Nills van Gemert €2,50 aan de Social Run. Met de 555 km lange estafetteloop van 23 - 25 september 2016 vraagt Social Run aandacht voor openheid rondom psychische aandoeningen.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
werkbezoek-Samenwerkende-Jeugdzorg-Specialisten

14 juli werkbezoek Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten

21 juni 2016

Op donderdag 14 juli organiseert Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant (SJS) een werkbezoek met het thema jeugdigen met psychische en/of psychiatrische problematiek.

tags: RIBW Brabant, Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant

Lees meer >
Infografic RIBW Brabant 2016 def2

2015 in beeld: directieverslag en infographic

10 juni 2016

Ons jaarlijkse directieverslag wordt dit jaar vergezeld door een infographic met feiten en cijfers over onze organisatie in 2015. Hiermee brengen we het voorbije jaar bij RIBW Brabant in één oogopslag in beeld. In het bijbehorende directieverslag blikken we met het verhaal achter de cijfers uitgebreider terug.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
Nills (36) werkt als begeleidingsmedewerker met ervaringsdeskundigheid

“Het is belangrijk om gerust gesteld te worden en vertrouwen te krijgen”

11 mei 2016

Sinds begin dit jaar zijn er vrijwilligers met ervaringsdeskundigheid aanwezig bij de informatie-, heroriëntatie- en intakegesprekken die (nieuwe) cliënten met de zorgbemiddelaars van RIBW Brabant houden. Een welkome aanvulling: deze vrijwilligers staan vanuit eigen ervaring  en betrokkenheid dicht bij de belevingswereld van de cliënt. Nills (36) werkt als begeleidingsmedewerker met ervaringsdeskundigheid mee aan dit project: “Ik heb zelf ook ooit aan de poort geklopt van de organisatie waar ik dertien jaar geleden in behandeling ging.”

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant

Lees meer >
HTH-logo-72dpi

nieuwsbrief Howie the Harp

14 april 2016

Howie the Harp™ is een éénjarige opleiding voor ervaringsdeskundigheid. De opleiding combineert theorie met een half jaar praktijk. Iedereen die cliëntervaring heeft binnen de psychiatrie, verslavingszorg en/ of maatschappelijke opvang en die ondersteuning wil bieden aan kwetsbare mensen in de samenleving, kan aan de opleiding deelnemen. Howie the Harp heeft nu een eigen nieuwsbrief boordevol goed nieuws. 

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >

Visiedocument RIBW Brabant

1 april 2016

RIBW Brabant staat niet stil. De afgelopen jaren hebben we niet alleen veel ontwikkelingen doorgemaakt als organisatie, maar ook onze visie op zorg heeft een grote metamorfose ondergaan. Steeds meer zijn we naast de cliënt gaan staan en zijn we onze benadering vanuit de herstelvisie vorm gaan geven. Daarnaast heeft de inzet van ervaringsdeskundigheid een enorme groei doorgemaakt. 

tags: herstelondersteunende zorg, publicaties, RIBW Brabant

Lees meer >
nieuwefotos_Carla (4)

duurzaam herstel door resultaatgerichte en integrale aanpak psychiatrische problematiek

31 maart 2016

Gezond zijn, zelfstandig wonen, naar je werk gaan, een stabiele financiële administratie hebben en afspreken met vrienden… Het klinkt vanzelfsprekend, maar voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening is het dat niet. “Wij helpen ze hun leven op orde te brengen door begeleiding en ondersteuning in een beschermde woonomgeving, zodat ze weer zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren”, aldus Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur RIBW Brabant. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant

Lees meer >
lisa

Lisa: "Vroeger schreef ik alles op wat kon gebeuren op een dag. Dat hoeft nu niet meer."

30 maart 2016

In de aanloop naar de landelijke Autismeweek van 2 t/m 9 april laat het Stadsnieuws mensen met een vorm van autisme aan het woord. Lisa van Turnhout, die de opleiding ervaringsdeskundigheid psychiatrie bij opleidingscentrum Howie the Harp volgt, vertelt haar verhaal in een interview met Stadsnieuws:

tags: autisme, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
MSS-1

Lancering website Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg

30 maart 2016

Deze maand is de website van het Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg, www.msstilburg.nl live gegaan.

tags: ervaringsdeskundigheid, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant

Lees meer >

Carla Lasonder spreker op internationaal congres over Accountable Care

30 maart 2016

De huidige ontwikkelingen in de zorg vragen om grote innovaties, waaronder een toekomstbestendige ICT-strategie. RIBW Brabant heeft digitale innovatie daarom hoog op de agenda staan. Carla Lasonder (voorzitter Raad van Bestuur) en Richard de Fijter (informatie- en innovatiemanager) gaven tijdens een studiereis naar de HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) in de Verenigde Staten een presentatie over een nieuwe ICT-toepassing binnen onze zorg. 

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
8uoverwerk

Kiemuur triggert creatieve breinen om mee te denken over stigmavermindering in de wijk

24 maart 2016

Op vrijdagnacht 18 maart boog een groep vrijwillige creatievelingen zich van 18:00 – 04:00 uur over een hulpvraag van het Kiemuur tijdens "8 uur overwerk". 

tags: Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant

Lees meer >
bijnbzetten2

Open dag RIBW Brabant in teken van gelijkwaardigheid

21 maart 2016

Dat gelijkwaardigheid centraal staat in de begeleiding van RIBW Brabant aan mensen met (ernstige) psychische problemen, was goed te merken tijdens de open dag op zaterdag 19 maart. Onze cliënten en medewerkers werkten nauw samen om belangstellenden een goede indruk te geven van ons werk. De dag werd georganiseerd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Een nationaal initiatief om mensen kennis te laten maken met zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt.

tags: ervaringsdeskundigheid, naastbetrokkenen, ontwikkeling&ontmoeting, RIBW Brabant

Lees meer >
20160319 prijsuitreiking sbb

Trots op titel beste leerbedrijf van Nederland 2015

21 maart 2016

Directeur van SBB André Timmermans riep RIBW Brabant uit tot beste leerbedrijf 2015 op 18 maart tijdens Skills Heroes in Amsterdam RAI. De jury verwoordde het als volgt: "In tijden van krimp investeert het winnende bedrijf stevig in het opleiden van vaste werknemers en studenten. Zo steekt RIBW Brabant veel energie in het stage- en opleidingsbeleid. In de complexe omgeving waarin de studenten werken is begeleiding essentieel en daaraan besteedt het bedrijf veel aandacht. Het uitgangspunt is de eigen kracht en verantwoordelijkheid van individueel talent. Dit loopt als een rode draad door de organisatie." 

tags: leren, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Hoes, Isa Mark Uyl

Kom naar onze open dag op zaterdag 19 maart

17 maart 2016

Maak op zaterdag 19 maart kennis met de herstelondersteunende zorg die RIBW Brabant biedt aan mensen met psychische problemen. Op de Open Dag van RIBW Brabant vertelt Isa Hoes over haar moeilijke en mooie momenten met haar overleden manisch-depressieve man, Antonie Kamerling. Naast haar ervaringen bieden we een afwisselend programma met interactieve workshops waarin onze ervarings-deskundigen, begeleiders en cliënten voor je klaar staan.

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
BaLaDe

In BaLaDe liggen de kansen voor het oprapen

25 februari 2016

Sinds najaar 2015 vormt De Kansenfabriek, een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden, een verbindende schakel tussen iedereen en alles in huis en in de wijk. In 2010 opende BaLaDe de deuren: een modern, multifunctioneel werk-, leer-, zorg- en welzijnscentrum van woningcorporatie Casade. Cliënten van RIBW Brabant en Prisma wonen er naast zelfstandig wonende ouderen. 

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
wijklunch1

Gezamenlijke en smakelijke wijklunch

23 februari 2016

Op maandag 15 februari organiseerden vrijwilligers en medewerkers van RIBW Brabant samen met ContourdeTwern een wijklunch voor wijkbewoners en cliënten van RIBW Brabant. Met dit initiatief geeft RIBW Brabant op een laagdrempelige manier inhoud aan de verbinding met de wijk. Meer dan 60 bezoekers hebben de eerste wijklunch in wijkcentrum MFA De Poorten bijgewoond. 

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, sociale relaties, vrijwilligers

Lees meer >
testyvonne

RIBW Brabant bij de laatste genomineerden ‘Beste Leerbedrijf’ en ‘Beste Praktijkopleiders’

9 februari 2016

De sectorwinnaars van de verkiezing ‘Beste Leerbedrijf’ en ‘beste Praktijkopleider 2015’ van “Beroepsonderwijs Bedrijfsleven” zijn bekend. Acht sectorkamers met daarin vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven hebben zich de afgelopen periode gebogen over de ingediende nominaties. Dit heeft geleid tot 8 genomineerde ‘Beste Leerbedrijven’ en 7 genomineerde ‘Beste Praktijkopleiders’. RIBW Brabant is één van de genomineerden!

tags: leren, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Rene van Trijp

Inzet ervaringsdeskundige professionals geeft goede voorbeeld

10 januari 2016

RIBW Brabant vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij: een belangrijke reden waarom er veel ervaringsdeskundigen werkzaam zijn. Onlangs werden we genoemd als een van de good practices van ‘Werkgevers gaan inclusief’, een programma van werkgeversvereniging AWVN dat werkgevers wil inspireren tot een inclusieve arbeidsmarkt. Welke voordelen zien we in het werken met ervaringsdeskundigen?

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
sjs

RIBW Brabant partner bij Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten (SJS)

2 januari 2016

Vanaf januari 2016 sluit RIBW Brabant zich aan bij Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant. (SJS). Chris van Geloven, relatiebeheerder: “Onze inspanningen voor jeugd op het gebied van beschermd wonen en begeleiding thuis is effectief gebleken. Onze samenwerking is officieel bekrachtigd. Dat zien wij als een waardevolle erkenning. Ik ben er trots op dat RIBW Brabant nu partner is van SJS!”

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, Wmo

Lees meer >
IMG_1638

kerstdiner voor vrijwilligers een groot succes

14 december 2015

Bijna 70 vrijwilligers zijn afgelopen donderdag samen met de cliënten die zij ondersteunen, door RIBW Brabant in het zonnetje gezet!

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, vrijwilligers

Lees meer >
richardvierkant

Betere zorg door mobiel werken

9 november 2015

Zorg en ICT vinden elkaar steeds meer. Innovaties maken het werk van zorgmedewerkers effectiever en beter, waar cliënten weer de vruchten van plukken. Welke innovatieve ICT-toepassingen zijn mede door RIBW Brabant ontwikkeld en gaan binnenkort in de praktijk hun nut bewijzen?

tags: GGZ, resultaatsturing, RIBW Brabant

Lees meer >
beursvloer_2015

recordaantal matches tijdens Beursvloer Tilburg

15 oktober 2015

Tijdens de Beursvloer Tilburg 2015 is een recordaantal matches gemaakt tussen deelnemende bedrijven en maatschappelijke organisaties waaronder RIBW Brabant.

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
Beste_Werkgevers_logo_2015 PNG

RIBW Brabant behoort tot de Beste Werkgevers van Nederland

8 oktober 2015

Dit hebben Effectory en Intermediair op dinsdagmiddag 6 oktober bekendgemaakt in Theater Amsterdam. Medewerkers beoordeelden RIBW Brabant in het werkgeversonderzoek met een gemiddelde score van een 7,4. Hiermee eindigt RIBW Brabant op een 31ste plek in de Top 50 in de categorie minder dan 1000 medewerkers en mag zich een jaar lang Beste Werkgever noemen.

tags: RIBW Brabant, vrijwilligers, werkprojecten KREW

Lees meer >
Daisy en Chris

Snel weer op eigen benen

1 oktober 2015

Cliënt Chris: "Ik wil zo snel mogelijk weer op eigen benen staan". Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, daar zijn we op gefocust. In magazine de Draad vertellen cliënten Daisy en Chris over wonen bij RIBW Brabant. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
RIBW Brabant Lieve Louise

Opleidingscentrum Howie the Harp™ feestelijk geopend

17 september 2015

14 september opende RIBW Brabant op feestelijke wijze opleidingscentrum Howie the Harp™. “We zijn trots op onze keuze de opleiding in Tilburg aan te bieden. We hebben het volste vertrouwen dat het volgen van de opleiding zal bijdragen aan participatie in de maatschappij.” Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur: “Daarom bieden we afgestudeerden een baangarantie.” Wethouder Hans Kokke steunt dit initiatief van harte maar was helaas verhinderd. Ook hij is blij en trots met de mogelijkheid tot meer werkgelegenheid en participatie. “Hij wenst, net als wij, alle studenten veel succes en plezier en een goede toekomst!”

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
inspriatielokalen-205-2

samenwerken in een wijkteam, (be)valt dat?

15 september 2015

De RIBW Alliantie wil innovaties aanjagen en een podium bieden om praktische kennis te delen. Daarom worden bijeenkomsten georganiseerd voor RIBW-medewerkers die de praktijk elke dag ervaren. Het eerste InspiratieLokaal heeft als thema ‘Samenwerken in of met een wijkteam, hoe (be)valt dat?’. Wat vinden RIBW-medewerkers er nou van om te werken in of met een wijkteam?

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >

De kracht van cirkels

10 september 2015

Met de decentralisaties van de AWBZ, Jeugdzorg, Participatiewet en Passend onderwijs komt de verantwoordelijkheid voor een goede inrichting van het sociale domein voor de inwoners grotendeels bij de gemeentes te liggen. Dit heeft geleid tot samenwerkingsverbanden van welzijns- en zorgaanbieders. 

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, Wmo, zelfredzaamheid

Lees meer >
BW-logo-basis_2015_genomineerd

RIBW Brabant genomineerd voor Beste Werkgevers 2015

16 juli 2015

RIBW Brabant is enorm trots om op de lijst van genomineerden voor de Beste Werkgevers van Nederland 2015 te staan. Tevreden, betrokken en gedreven medewerkers zijn voor ons van groot belang: zij beïnvloeden immers rechtstreeks het succes van onze begeleiding.  

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
RIBW Brabant scoort dikke voldoende

RIBW Brabant krijgt een dikke voldoende van medewerkers

2 juli 2015

De betrokkenheid van onze medewerkers is van groot belang voor onze organisatie. Om meer inzicht te krijgen in de feedback en ideeën van medewerkers én deze in te kunnen zetten om de organisatie te verbeteren, voert onderzoeksbureau Effectory een tweejaarlijks medewerkeronderzoek uit bij RIBW Brabant. Maar liefst 79,2% procent van de RIBW Brabant-medewerkers vulde het onderzoek dit jaar in, een respons die resulteerde in een gemiddelde score van een 7,4!

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW

Lees meer >
RIBW Alliantie Hoewerkthet

Wegwijs in de Wmo met infographic psychiatrische begeleiding

29 juni 2015

RIBW Alliantie infographic maakt u wegwijs in het wat en hoe van psychiatrische begeleiding in de Wmo. Om welke mensen gaat het, welke ondersteuning wordt er geboden en wat levert dit op voor de samenleving? U krijgt snel inzicht in de uitgangspunten van de RIBW Alliantie, de positie in de keten en feiten en cijfers.

tags: RIBW Brabant, Wmo

Lees meer >
RIBW Brabant PaolaNoordt

RIBW Brabant biedt Tilburgers hulp in Maatschappelijk Steunsysteem (MSS)

25 juni 2015

Jaarlijks verhuizen mensen vanuit voorzieningen voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang naar een eigen, zelfstandige woning. Dit doen ze met of zonder begeleiding. Maar met alleen een dak boven het hoofd is deze groep vaak niet voldoende geholpen. Met een maatschappelijk steunsysteem (MSS) ondersteunen RIBW Brabant, Novadic-Kentron, Thebe begeleiding en GGZ Breburg deze Tilburgers om weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
20150618 donatie SamenSterkZonderStigma

RIBW Brabant doneert aan Samen Sterk Zonder Stigma

18 juni 2015

Tijdens het afscheidssymposium ‘De Regie bij Wie’ doneerden deelnemers een bijdrage aan Samen Sterk Zonder Stigma. Namens RIBW Brabant hebben Paola van den Noordt en Artie van Tuijn dit bedrag overhandigd aan Gerdien Rabbers, directeur Samen Sterk Zonder Stigma.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant

Lees meer >
Keesomstraat (9) klein

Gezond op jezelf wonen

15 juni 2015

Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Onder dit motto opent RIBW Brabant op 1 juli een nieuwe locatie waar jongeren kunnen wonen met begeleiding, en ook een zelfstandigheidstraining krijgen. Robert van Baast, teammanager bij RIBW Brabant, over het wat en hoe van dit bijzondere woonproject.

tags: RIBW Brabant, wonen

Lees meer >

Veranderingen binnen Centra voor Activiteiten en Arbeid

11 juni 2015

De verschuiving van Nederland als verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij heeft consequenties op allerlei terreinen en dus ook voor RIBW Brabant. De overheid wil dat alle mensen daadwerkelijk onderdeel zijn van de samenleving. Dit sluit ook aan op onze visie. RIBW Brabant wil dat cliënten meedoen in de samenleving. Niet leven in de marge van het gewone leven, maar er middenin. Dat betekent ook leren, talenten ontwikkelen en werken. Liefst in een reguliere en betaalde baan en als dat niet lukt op een andere zinvolle manier.

tags: RIBW Brabant, werkprojecten KREW, Wmo

Lees meer >
invorm

Als de scheidslijn tussen cliënt en medewerker vervaagt

11 juni 2015

Invorm, het magazine van Transvorm over ontwikkelingen in zorg&welzijn in Noord-Brabant, sprak met Paola van de Noordt en René van Trijp. "Er is wat lef nodig om te beginnen met ervaringsdeskundigheid, maar RIBW Brabant laat zien dat het resultaat groot kan zijn."

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
carla vierkant def

Nadere kennismaking voorzitter Carla Lasonder

4 juni 2015

Sinds 1 mei  heeft RIBW Brabant een eenhoofdige Raad van Bestuur in de persoon van Carla Lasonder (46). Een bestuurder die bewust kiest voor een RIBW ‘nieuwe stijl’. Welke plannen horen bij deze nieuwe richting?

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
artie_van_tuijn_ribw_brabant_176_132

“Wie wil er nou kilometers punniken of figuurzagen?”

25 februari 2015

Oprichter van RIBW Brabant Artie van Tuijn neemt na 28 jaar afscheid als bestuursvoorzitter. Een lange periode waarin veel gebeurde in de psychiatrische hulpverlening. Wat is volgens hem de kern van het werk van een RIBW? En hoe kan de organisatie inspelen op de toekomst? “Cliënten kunnen zelf prima aangeven wat hun doelen zijn.”

tags: RIBW Brabant, Wmo

Lees meer >
het_verschil_doelgerichte_begeleiding

Onderzoek cliënttevredenheid: goede scores in hectische tijd

21 februari 2015

Elke twee jaar houdt RIBW Brabant een cliënttevredenheidsonderzoek onder haar cliënten. Afgelopen herfst vulden ruim 250 mensen die ondersteuning of begeleiding ontvangen van onze RIBW een vragenlijst over beschermd wonen of over begeleiding thuis. Hoe waren de scores en vooral, wat is het vervolg erop? “Cijfers zijn cijfers: het gaat erom ze in een context te plaatsen en consequenties eraan te verbinden.”

tags: RIBW Brabant

Lees meer >
20150205_SpeechJan_LG

In 2015 doet cliënt Jan weer mee

5 februari 2015

De Nieuwjaarsbijeenkomst eind januari was een inspirerende en interessante middag. We mochten ruim 150 medewerkers, vrijwilligers en cliënten ontvangen. Bestuursleden Carla Lasonder en Artie van Tuijn gingen in op de huidige ontwikkelingen in zorgland en de positie die RIBW Brabant hierin kan innemen. Hoogtepunt van de middag was echter de speech van cliënt Jan (65), die vertelde over de grote omslag in zijn leven.

tags: RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >

Efficiënter begeleiden door mobiele techniek

19 januari 2015

Nieuwe wetgeving in de zorg vereist dat zorginstellingen flexibel reageren op veranderingen in de markt. RIBW Brabant speelt hierop in door efficiënter te gaan werken met behulp van mobiele technieken. De tijd van onze medewerkers kan  hierdoor effectiever ingezet worden. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
Artie_lowres 230 x 160

‘Versie 3.0 van onze zorg start dit jaar’

8 januari 2015

Hoe ziet RIBW Brabant haar rol in ‘het nieuwe zorgen’ onder de Wmo in 2015? We vroegen het bestuursvoorzitter Artie van Tuijn. In een persoonlijke boodschap gaat hij in op de sleutelwoorden van dit nieuwe jaar: de wijk, de kracht van de cliënt en zorgvernieuwing. En: noteer vast 23 april in uw agenda!

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
«
<
1
2
3
4
5
..
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >